Sport

INTERVIU. Cristina Laslo nu uită de unde a plecat: ”Este imposibil să nu îți fie dor de Cluj”

Naționala României de handbal s-a reunit duminică și a început pregătirile pentru dubla cu Rusia din preliminariile CE din 2018.

Din lot nu lipsește clujeanca Cristina Laslo, care devine treptat o piesă importantă. La doar 21 de ani, handbalista evoluează la Buducnost Podgorica, campioana Muntenegrului și are ca obiectiv participarea la Campionatul European din luna decembrie.
În ciuda performanțelor, în inima ei a rămas Universitatea Cluj, echipa care a format-o.

Ai primit o nouă convocare la națională. Ce înseamnă pentru tine să porți tricoul României?


De la prima convocare, înaintea Campionatului European din Suedia și până acum nu am lipsit de la nicio acțiune. Este o bucurie să joc în tricoul României.

Urmează meciul cu Rusia, cum vezi această partidă?


 Este o partidă interesantă între primele două echipe din grupă, Rusia cu o echipă puternică și motivată să câștige mereu. Meciul se anunță unul disputat. Noi trebuie să luptăm să ne calificăm, pentru că o calificare este mereu un moment de bucurie.

Pe 25 aveți meci la Cluj-Napoca, revii de unde ai pornit, aștepți acest meci?


Sincer da. Este o reală plăcere să joc în orașul meu natal și într-o sală cu o energie incredibilă. Este aproape imposibil să nu îți fie dor de un asemenea oraș. De asemenea, mi-e dor de spiritul ”U” si tot ce înseamnă pentru mine acest club. Îmi e dor. Urmăresc fiecare meci al Universității.

”U” Cluj riscă retrogradarea, totul depinde de următoarele partide. Cum vezi situația?


 Universitatea s-a confruntat cu această situație cam de 3 ani încoace, iar de fiecare dată a ieșit cu brio din “încurcătură” .. de ce nu și acum? Eu le urez să aibă multă încredere și să lupte până la capăt exact ca și până acum.

Mai păstrezi legătura cu cineva din echipă?


Da, mai păstrez legătură, însă nu cu toată echipa.

Ai crescut foarte mult în ultimii ani, care este secretul?

Cred ca în viață trebuie sa știi ceea ce îți dorești cu adevărat. Să ai un vis măreț. Eu mă bucur de handbal în fiecare moment.

Cum este viața la Buducnost?

Este total diferită, nu doar că schimbi echipa dar îți schimbi și stilul de viață. În mare parte m-am acomodat, este o provocare extraordinară din toate punctele de vedere. Îmi este dor de casă dar țin o legătură foarte strânsă cu părinții mei.

Naționala de handbal feminin a României va evolua împotriva Rusiei, pe data de 25 martie, la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter