Sport

Infirmerie la „U“ Transilvania

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/01_ziua/transilvania1.jpg" border="0" alt="Ştefan Constantin şi Mihai Tritean" title="Constantin şi Tritean sunt îngrijoraţi din cauza numărului mare de accidentări printre membrii echipei e handbal masculin a Universităţii Cluj * Foto: Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de handbal masculin a Universităţii Cluj este decimată din cauza accidentărilor. Nu mai puţin de 6 handbalişti clujeni s-au accidentat în pauza competiţională.</p> <p>Antrenorul Ştefan Constantin este îngrijorat pentru că nu poate organiza jocuri 6 pe 6 la antrenamente, cu două săptămâni înainte de meciul cu Ştiinţa Dedeman Bacău.</p> <p>După accidentările suferite de Vlad Vlăduţ şi Călin Hagiu, la turneul internaţional de la Timişoara, numărul accidentaţilor a crescut la şase în lotul clujenilor de la „U“ Transilvania. Andrei Grasu a suferit o tendinită, Cristinel Burcă o întindere inghinală, Răzvan Szopka o tendinită rotuliană, iar Radu Lazăr simte dureri la umăr şi va fi investigat.</p>

Antrenorul Ştefan Constantin este nemulţumit de faptul că elevii săi nu s-au putut antrena în condiţii normale, fiind prea puţini disponibili să se antreneze. „Sunt foarte supărat pe această situaţie. După cele două accidentări au urmat altele, nu foarte grave, dar destul de serioase cât să ne creeze probleme în procesul de instruire a echipei. Am avut multe meciuri de verificare, dar nu am putut să-mi fac o imagine bună asupra jocului echipei, din cauza accidentarilor. Sper ca până la meciul cu Bacăul să-i recuperăm pe toţi. Lucrăm segmentat la antrenamente pentru că nu putem alinia 12 jucători ca să ne pregătim 6 pe 6. Ne aflăm într-o situaţie critică şi sper să reuşim unul sau două transferuri de valoare ca să ne întărim“, a declarat Ştefan Constantin, antrenorul handbaliştilor clujeni.

„U“ Transilvania va juca în 12 februarie primul meci oficial din 2011, acasă, împotriva formaţiei Ştiinţa Dedeman Bacău. Campionatul a fost întrerupt de la sfârşitul lunii noiembrie, pentru ca echipa naţioanlă să pregătească participarea la Campionatul Mondial din Suedia, unde s-a clasat doar pe locul 19.


Sunt la zi cu banii

Mihai Tritean, managerul echipei „U“ Transilvania, a declarat că se poate lăuda cu faptul că clubul pe care îl conduce nu are restanţe faţă de jucători. „Chiar dacă numeric nu suntem mulţi, noi suntem la zi cu banii, nu avem datorii la jucători. Cred că acest lucru ar trebui să-i motiveze pe băieţi, pentru că ne străduim să fie cât mai bine din punct de vedere financiar“, a declarat Tritean. Managerul handbaliştilor a mai spus că clubul încearcă să găsescă resurse pentru a transfera doi jucători înainte de startul campionatului, pentru a compensa lipsa lui Vlăduţ şi Hagiu, care vor fi indisponibili o perioadă mai lungă de timp. „S-a simţit absenţa celor doi accidentaţi, dacă învingeam la Satu Mare eram pe locul 3 în campionat. Nu ştiu încă dacă vom putea transfera ceva, dar sper să aducem unul sau doi jucători“, a mai spus Tritean.

Prea multe grupări sportive

Managerul echipei „U“ Transilvania a mai declarat că în Cluj Napoca există prea multe grupări sportive, iar oraşul nu este suficient de puternic ca să le susţină pe toate, iar după părerea sa ar trebui să rămână doar cele care pot face performanţă: „În afară de echipa de fotbal a Universităţii, care a făcut transferuri importante, toate echipele din oraş sunt în criză, inclusiv CFR nu a mai transferat ca în anii trecuţi. E greu pentru oraş să susţină atâtea echipe la un nivel înalt. Cred că ar trebui să fie susţinute echipele care pot face performanţă adevărată, menţinerea în prima ligă este doar mediocritate, iar mediocritatea nu trebuie ridicată la rang de performanţă. Nu vreau să ating clubul, dar ar trebui susţinute secţiile care pot face performanţă. Mă refer aici şi la handbal masculin, dacă nu avem rezultate, putem dispărea“, a punctat managerul handbaliştilor clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter