Sport

Morar şi Cucui, primiţi bine de „veterani“

<p>Vlad Morar şi Rareş Cucui, juniorii duşi de antrenorul Ionuţ Badea în Antalya, şi-au îndeplinit unul dintre vise: au debutat la echipa mare a Universităţii în meciurile amicale.</p> <p>Cei doi sunt internaţionali de juniori, evoluând la naţionala U-18, dar nu se gândeau că pot ajunge aşa de repede să schimbe pase cu Boştină, Niculescu, Cristea sau Păcurar.</p> <p>La doar 17 ani, emoţiile unui debut la prima echipă, alături de fotbalişti consacraţi care au cîştigat numeroase trofee, ar putea fi copleşitoare, nu însă şi în cazul celor doi.</p>

„La început a fost mai dificil, dar ne-am obişnuit. Este un pas mare şi faptul că am ajuns în cantonament. Domnul profesor (antrenorul Mihai Georgescu – n.r.) ne-a anunţat cu o săptămână înainte de reunire că ne vom pregăti cu seniorii. În  prima fază nu mi-a venit să cred. Apoi ne-a spus să avem încredere, să muncim ca până acum“, a spus Rareş Cucui.

Vlad Morar este atacant şi vede în Claudiu Niculescu un exemplu demn de urmat. „Îl vedeam la televizor şi îmi aduc aminte că dădea tot timpul gol Stelei. Sper să fur şi eu ceva de la el“, a spus tânărul vârf al „şepcilor roşii“.


Cei doi juniori declară că au fost foarte bine primiţi de jucătorii de la echipa mare, care îi susţin şi îi sfătuiesc. „Toţi ne-au primit foarte bine, sunt băieţi de treabă, ne ajută cu sfaturi. Boştină, Munteanu, Izvoranu, toţi ne susţin“, povesteşte Cucui, cel care poartă banderola de căpitan la lotul naţional U-18.

Tinerii internaţionali de tineret au fost monitorizaţi de echipe importante din străinătate, precum Aston Villa, Parma sau Siena. Ei au fost apreciaţi şi de Gabi Boştină, care are numai cuvinte de laudă la adresa lor: „Sunt doi copii talentaţi şi mă bucur că au venit în cantonament. Viitorul este de partea lor, este foarte bine că Universitatea Cluj se axează şi pe tineri“, a spus căpitanul „şepcilor roşii“.

abonare newsletter