Sport

Silvășan, secund la naționala României

Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvășan a preluat funcția de antrenor secund al naționalei de baschet.

Federația română de baschet a anunțat că antrenor principal a fost ales Zare Markovski, tehnicianul formației Trabzonsport, formație din prima ligă turcă. Pentru Markovski nu este prima experiență la o echipă națională, deoarece antrenorul, în perioada 1997-1999, a fost pe banca primei reprezentative a Macedoniei.

Mihai Silvășan, a fost extrem de încântat de această nouă funcție, a mărturisit: ”Mă bucur, în primul rând, că am șansa să revin în angrenajul echipei naționale, am fost parte a lotului național timp de 10-12 ani de zile, am fost și căpitan, am mers tot timpul cu plăcere la lot, chiar daca rezultatele nu au fost întotdeauna cele așteptate de mine, cel puțin. În al doilea rând, mă bucur că pot să fiu alături de un antrenor cu un CV impresionat, merg în speranța că am ce învăța de la el și să ajut cu ce pot eu lotul național. Îmi doresc foarte mult să facem performanță.”


Noul selecționer al României are contract până la finalul primei faze de calificare la FIBA World Cup, adică 1 iulie 2018. Dacă România va reuși accederea în faza a doua a preliminariilor, înțelegerea se va prelungi până în 2019, cu posibilitate de extindere în funcție de performanțe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter