Sport

Simona Halep este numărul 1 Mondial

Simona Halep, aflată în prezent pe poziţia a doua WTA, va urca pe primul loc în clasamentul mondial după ce a învins-o pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Beijing.

Stere Halep, tatăl Simonei, a declarat că a discutat pentru câteva secunde cu fiica sa imediat după ce s-a încheiat meciul cu Ostapenko. Conversaţia nu a durat foarte mult pentru că emoţiile i-au copleşit pe amândoi.

"Am vorbit foarte puţin cu Simona. Mi-a zis: "Tată, am reuşit!" Apoi am izbucnit în lacrimi, eu mai mult, şi am zis că vorbim mai târziu. Am avut încredere totală în ea. De asta am investit tot. Primul telefon l-am primit de la Gică Hagi. Mi-a urat să ne ajute Dumnezeu să rămânem cât mai mult timp în top 10. Singurul lucru important e să nu iubeşti banii. Dacă iubeşti banii, ei te întorc din drum. Ne-am gândit doar la performanţă.", a declarat Stere Halep la DigiSport.


Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open.

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.


Pe parcursul anului, Simona a mai avut câteva trei şanse de deveni numărul 1 mondial, dar de fiecare dată le-a irosit. O primă ocazie a avut-o chiar în finala de Grand Slam de la Roland Garros, pe care a disputat-o tot împotriva Jelenei Ostapenko.

"Este uimitor că sunt numărul 1 mondial. Mulţumesc pentru sprijinul din această săptămână, mulţumesc China. Am avut meciuri incredibile, am reuşit s-o înving pe Maria Sharapova. Vreau să mulţumesc familiei, staff-ului meu. E ziua mea specială. E foarte multă emoţie în acest moment, mulţumesc Andrei (n.red. Andrei Pavel). Vă aştept şi mâine, turneul nu este încheiat încă", a declarat Simona Halep la finalul partidei cu Ostapenko.


Simona Halep a început în forţă semifinala cu Jelena Ostapenko şi după un break la zero şi-a câştigat şi propriul serviciu. Ostapenko a spart gheaţa cu un serviciu neobişnuit de bun, dar Halep a făcut imediat 3-1. Sportiva din România a avut emoţii la 3-2, în cel mai lung game al primului set, când Ostapenko a avut şansa unui break. Halep a anulat-o şi nu a mai pierdut niciun game până la finalul setului. După 38 de minute, Halep s-a impus cu 6-2.

În setul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap până în game-ul cinci, când Halep a reuşit break-ul. S-a făcut însă 4-3 pentru sportiva din Letonia, după ce Halep a cedat foarte uşor două game-uri consecutive. Simona şi-a câştigat imediat serviciul şi la 4-4 a reuşit să se impună şi pe serviciul adversarei. Ultimul game nu a avut istoric, Simona Halep impunându-se cu 40-0, şi după o oră şi 15 minute de joc a câştigat 6-2,6-4 meciul cu Jelena Ostapenko, iar de luni va fi pe primul loc în clasamentul mondial feminin.


După victoria din meciul cu Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni al 25-lea lider mondial în clasamentul WTA. Steffi Graf este lider all-time la acest capitol, cu 377 de săptămâni petrecute în fotoliul de lider.

Pentru calificarea în finala turneului de la Beijing Simona Halep va primi un cec în valoare de 636.300 dolari şi 650 de puncte WTA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter