Sport

Cine sunt câştigătorii festivalului internaţional de şah rapid Coral Impex

În perioada 22 – 24 septembrie a avut loc în Cluj-Napoca, la FSEGA, din cadrul UBB, cel mai mare concurs de şah rapid din ţară şi cel mai puternic din Europa din acest an. În cadrul competiţiei au jucat 14 mari maeştri internaţionali, din peste 12 ţări, numărul total de participanţi fiind de 264.

„Mă bucură faptul că acest festival a fost un mare suces şi îmi doresc ca această competiţie să devină o tradiţie în Cluj-Napoca şi să fie prezent în mod constant în circuitul internaţional de turnee de şah. Cu prilejul organizării acestor competiţii sperăm că, în curând, municipiul Cluj-Napoca să devină capitala şahului. Sperăm că acest festival să reprezinte o motivare pentru tinerii şahişti care au avut şi vor avea ocazia să aibă ca şi parteneri de joc mari maeştri internaţionali şi mari maeştri”, a declarat Alexandru Badea, managerul general al companiei Coral Impex, sponsorul festivalului.

Toma Alin Andreica, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah şi membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Şah, spune că a fost impresionat de faptul că mulţi jucători au declarat că această competiţie a fost cel mai frumos concurs din viaţa lor la care au participat.


Pe primele opt locuri din cadrul acestui open de şah s-au clasat: Sergey Fedorchuk (GM, Ucraina), Vadim Malakhatko (GM, Belgia), Daniel Fridman (GM, Germania), Yuri Vovk (GM, Ucraina), Balog Imre (GM, Ungaria), Vladimir Hamitevici (Republica Moldova, IM), Benjamin Gledura (GM, Ungaria) şi Vlad Jianu (GM, România), iar la feminim s-a impus Andreea Coman (WFM, CSM Bucureşti).

Ultimele Stiri
abonare newsletter