Sport

Peste 250 de şahişti vin la Cluj la cea mai mare competiţie organizată în România

Compania Coral Impex organizează unul dintre cele mai importante concursuri de șah rapid din istoria sportului românesc.

Compania Coral Impex, alături de Federația Română de Șah organizează în perioada 22-24 septembrie “Festivalul Internațional de Șah Coral Impex Romania – Ediția a II-a”, cea mai mare competiție de șah rapid organizată vreodată în România. Competiția, care va avea loc în incinta Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor Cluj (FSEGA), este dotată cu premii în valoare de 10.000 de euro, un nou record pentru șahul românesc.

La acest eveniment vor participa peste 250 de șahiști din România, Ungaria, Ucraina, Rusia, Republica Moldova, Belgia, Canada, Germania, Lituania și Suedia. Printre cei mai importanți jucători care vor veni la Cluj-Napoca se numără campionii naționali en titre, marii maeștri Andrei Istratescu și Irina Bulmaga. De asemenea, tot din România vor mai participa și alți doi mari maestri, componenți ai echipei olimpice a României.


Pe lângă aceștia, la “Festivalul Internațional de Șah Coral Impex Romania” și-au mai anunțat prezența încă nouă mari maeștri cu rezultate excelente la activ. Astfel, alături de Svetushkin Dmitry, multiplu campion al Moldovei si component de baza a echipei olimpice din țara vecină, la Cluj-Napoca va mai fi prezent și Fridman Daniel, fost campion național al Germaniei, dar și Kovalenko Igor, campionul Lituaniei. Un alt jucător foarte valoros care participa la acest eveniment este și Vovk Yuri, ucrainianul reușind să facă remiză cu campionul lumii, Magnus Carlsen, clasându-se pe locul nouă la Campionatul Mondial de Blitz.

“Festivalul Internațional de Șah Coral Impex Romania” va începe vineri, 22 septembrie atunci când o serie de personalități clujene, dar și cei mai buni juniori din Cluj se vor înfrunta în cadrul unui simultan la 25 de mese. Apoi, sâmbătă va avea loc concursul de șah rapid, cel mai mare organizat vreodată în România, urmând ca duminică să se organizeze un concurs de sah pentru începători, urmând ca dintre cei peste 250 de copii și seniori participanți, cluburile de specialitate să îi selecteze pe cei mai buni.

Etichete: coral impex FSEGA sah
Ultimele Stiri
abonare newsletter