monitorulcj.ro Menu

Sport

Balde, jucătorul CFR-ului care a jucat împotriva lui Ronaldo 

sursă foto: CFR Facebook

Ibrahima Balde, în vârsta de 28 de ani, este din Senegal.

Balde a marcat 3 goluri pentru formația clujeană sezonul acesta. 
Întrebat de cum de a decis sa vină la CFR Cluj, Ibrahima a mărturisit: "Cred că Dumnezeu a vrut să fiu în România. Îmi amintesc că atunci când jucam în Spania, în 2012 sau 2013, am avut ofertă de la CFR, dar Atletico Madrid nu a vrut să mă lase. După 5 ani sunt aici şi cred că e destinul. Când m-a sunat Mister Petrescu am spus că tot timpul e bine să mergi acolo unde oamenii te plac. Dan, pentru mine, are ce îi trebuie unui antrenor foarte bun. Are caracter, are momente când vorbeşte tare, momente când te cheamă şi vorbeşte frumos cu tine. A fost un jucător mare şi ştie cum să managerieze jucătorul. Dacă eşti bun, joci. Nu contează cum te cheamă. Asta e bine pentru club. Cred că Dan poate să facă ceva în România şi sper să avem succes împreună."
"La Altetico Madrid visul a devenit realitate"
Balde a jucat la prima echipa a formației Atletico Madrid. "În acel moment visul meu a devenit realitate. Eram în Senegal, iar directorul tehnic mi-a spus că trebuie să mă întorc pentru că avem meci cu Sevilla. L-au vândut atunci pe Sinama Pongole la Sporting şi mi-a spus că poate voi juca, pentru că Aguero era accidentat, iar Quique voia să joace cu doi atacanţi. Am revenit, am făcut antrenament 2-3 zile şi apoi eram titular. Atunci mi-am spus că nu e posibil. Realizam că joc la Atletico Madrid, la prima echipă. Îmi amintesc că Forlan a venit în vestiar şi mi-a spus: “Ibra, joacă la fel cu o faci la antrenament!”. Am intrat în teren, am văzut tot acel stadion plin de oameni care cântau şi jur pe ce am mai sfânt că inima mea bătea ”bum, bum, bum”. M-am uitat spre cer şi am spus “Doamne, mă las în mâinile tale”. Când meciul a început m-am gândit doar la joc şi visul a devenit realitate." a mărturisit jucătorul pentru prosport.ro
"Familia m-a învățat să nu fur și sa nu vind droguri"
Pana sa ajungă sa ajungă in Argentina și sa joace fotbal Balde trăia cu familia sa intr-un oras foarte sărac: "Avea munca uşora acolo unde m-am născut eu. Aceasta însemna să vinzi droguri, să jefuieşti şi mulţumesc lui Dumnezeu că am avut familia care mi-a dat o educaţie. Această educaţie m-a ajutat să reuşesc. Era dificil. Te trezeşti dimineaţa, îţi vezi tatăl şi mama că aleargă în fiecare zi, încercând să facă ceva pentru ca tu să mănânci. Eu sunt cel mai tânăr din familie şi am văzut aceste lucruri şi am spus “woow, trebuie să fac ceva!” Dar în acel moment eram tânăr şi aveam doar fotbalul şi şcoala. Am început să merg la şcoală, dar am spus că şcoala va dura prea mult. Ai nevoie de mult timp ca să faci bani. În acel moment vedeam doar bani pentru că doream să-mi ajut tatăl, mama, prietenii şi fraţii. Aşa că am început să joc fotbal pe stradă, iar la 16 ani am decis să nu mai merg la şcoală, dar nu am spus nimic familiei. Am început să joc tot mai mult fotbal, lumea mă ştia deja, iar un tip de nicăieri a venit şi m-a văzut şi mi-a oferit oportunitatea să merg în Argentina."
Conform site-ului de specialitate transfermarkt, Balde este cotat la 1,5 milioane de euro.