Sport

Moldoveanu: ”Mi-am șters conturile de socializare pentru a fi mai concentrat pentru Eurobasket”

Vlad Moldoveanu, liderul echipei naționale a României, se pregătește intens de Eurobasket 2017.

Vlad Moldoveanu Vlad Moldoveanu

Jucătorul român a declarat: ”Suntem pregătiți fizic și psihic. Suntem în cantonament de mult timp, și așteptăm momentele acestea de mult. Mi-am șters toate conturile de pe rețelele de socializare pentru a fi mai concentrat pentru Eurobasket, și sincer mă simt mai bine, mai relaxat. Dacă mă gândesc bine nici nu le voi mai deschide. Pot să mai citesc și eu o carte, una altă, decât să primesc notificări pe Facebook și pe Instagram. Mă bucur că am făcut alegerea asta. E cel mai important turneu din carieră, mult stres recunosc. E o onoare să participăm la un asemenea turneu dar pregătirea a fost brutală. Și când spun brutală vorbesc mai mult de partea psihică decât fizică.”

”Cehia este o echipă de care ne putem agăța”


România va debuta la Eurobasket 2017, împotriva Cehiei, vineri 1 septembrie de la ora 20:30. ”Șanse avem să câștigăm meciul cu Cehia. E important să câștigăm primul meci. E o echipă de care ne putem agăța, nu este ca echipa Croației sau a Spaniei. Pentru noi e important să ne calificăm, nu știu cum, sau ce victorii ne trebuie. Mai sunt șanse bune și în partidele cu Ungaria și Muntenegru. Ungaria este o echipă foarte bună, dar nu cred că este o formație de talia Spaniei sau să fie în primele zece în Europa. Sincer acum prima partea a lunii august am jucat cu niște echipe care sunt în primele cinci în Europa, deci am văzut diferența între noi și ei. Acum vrem să vedem diferența între noi și între formațiile care sunt la mijlocul clasamentului.” a declarat Vlad.

”Grecia, Lituania, Letonia sunt din alt baschet”


Întrebat dacă au fost benefice meciurile amicale disputate în această perioadă de pregătire, Munteanu a mărturisit: ”Primele două meciuri nu le pot pune pentru că eu nu am fost. Am avut meciul cu Tunisia, cu Israel, după am întâlnit adversari mult mai puternici pentru noi, Grecia, Lituania, Letonia sunt din alt baschet. Psihic, sincer, nu ne-au prins bine, dar fizic să vedem cum sunt duelurile cu granzii Europei eu zic că ne-a prins foarte bine.”

 


Moldoveanu a fost încântat de parchetul pe care l-a găsit în Sala Polivalentă după lucrările de modernizare: ”La parchet toată lumea a simțit diferența, e diferență mare între parchetul de acum și cel de dinainte. În rest sala e foarte frumoasă, am jucat în ea, îmi place foarte mult și aici mă simt ca acasă. Așteptăm suporteri mulți. Avem nevoie de sala plină, pentru noi este crucial, ne fiind o echipă de talia Spaniei sau așa mai departe, orice ajutor e bine venit.”

 


Vlad Moldoveanu în această vară s-a transferat la formația Demir Inșaat Buyukcekmece Basket (Turcia).

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter