Sport

CFR Cluj, victorie spectaculoasă

CFR Cluj a învins-o pe Gaz Metan Mediaș cu un scor de 3-0, în etapa a treia a Ligii 1.

Echipa, antrenată de Dan Petrescu, urcă pe primul loc alături de FC Botoşani, după victoria de astăzi de la Mediaş. FCSB poate reveni dacă învinge mâine CS U Craiova. Bucureştenii au şase puncte în acest moment, în timp ce FC Botoşani şi CFR Cluj au câte şapte puncte.

Au marcat: Culio prin penalty în minutul 28, Nouvier în minutul 36 și Vera în minutul 60. 


”Nu mă așteptam la o victorie”

Antrenorul echipei din Cluj, Dan Petrescu, a mărturisit după meci: ”Sincer nu mă așteptam la o victorie așa de categorică în această seara. Dar poate scorul trădează că a fost un meci ușor. O să vedeți că echipele care vor veni la Mediaș nu vor avea meciuri ușoare. Mă bucur că am reușit să câștig. Am arătat un meci mai bun ca la Botoșani, am avut trei goluri, am creat ocazii. În apărare nu sunt mulțumit, mai avem de lucrat. Băieți care au jucat, au fost aceia care s-au antrenat mai bine. Avem mulți jucători, avem competiție mare, cine nu se antrenează bine nu va juca. Nu mi-a fost ușor să găsesc soluția cea mai bună, sper să găsesc balanța echipei. Pe Urko Vera am vrut să-l schimb mai repede, dar parcă am simțit ceva și l-am mai lăsat două minute și a marcat. Nu știu dacă suntem contracandidați la titlu, eu trebuie să muncesc, trebuie să luăm meci cu meci. Am avut două deplasări grele și meciul cu campioana acasă, dar noi vom încerca să scoteam maxim din fiecare meci.”


Foame de victorie la CFR

Ciprian Deac, unul dintre oameni de bază de la echipă, a declarat după meci: ”Îmi place să dau pase de gol. Eu cred că acest post la mijlocul terenului mă avantajează. Am marcat, în această partidă, un gol destul de repede. Am avut stăpânire pe joc. Lumea trebuie să aibă puțină răbdare, pentru că e o echipă nouă aici la Cluj. La următoarele meciuri vom arăta din ce în ce mai bine, avem jucători buni, cu mare calitate. Ne dorim să câștigăm să nu primim gol, se vede că echipa muncește, aleargă. La CFR Cluj este foame de victorie, de goluri.”


Adversara CFR-ului trece printr-o perioadă extrem de grea, din cauza insolvenței prin care trece clubul, jucătorilor li s-a redus salariul cu 40%. Gaz Metan Mediaș este singura echipă din Liga 1 care nu are nici un punct până la momentul actual.

Formația CFR Cluj o va întâlni pe CSMS Iași, sâmbătă, de la ora 21:00.


 

 


 

abonare newsletter