Sport

Echipa Olimpia Cluj pune capăt vacanței

Lotul se reunește pe data de 13 iulie, la baza ”Ardealul” din Someșeni.

Echipa se pregătește pentru partidele care vor avea loc în grupele Champions League, în mai puțin de șase săptămâni.

La reunirea lotului vor fi prezente și noile achiziții din această vară, Jillian McVicker, Hannah Leinert și Maria Gorea.


Cele două jucătoare străine s-au declarat nerăbdătoare să descopere România.

Jillian a declarat pentru site-ul oficial al formației: ”Visez să joc la nivel profesionist încă de la 4 ani, când am început să joc fotbal. Îmi amintesc că în 1999 am văzut naționala Statelor Unite câștigând Mondialul și atunci m-am gândit că vreau să joc cât mai mult timp posibil. Am acest lucru în minte încă de atunci și m-a determinat să fac orice pentru a-mi îndeplini acest vis. Mi-am plăcut noile provocări cu care m-am confruntat la fiecare nivel al carierei mele, club, universitatea și acum profesionist. Fiecare nivel a adus noi obstacole, așteptări și oportunități. Mi-a plăcut presiunea, iar dorința mea de a avea succes a devenit tot mai puternică. Cred că cea mai mare influență asupra mea a avut-o antrenorul meu de portar, Paul Blodgett. El m-a antrenat de la 12 ani, de când joc pe postul de portar, m-a îndrumat și mi-a fost mentor în tot acest timp în care am întâlnit greutăți și succese. El m-a învățat cum să îmi folosesc inteligența și tenacitatea mentală în postul de portar, precum și cum să fiu un bun lider și coechipier. El m-a influențat să continui să joc la un nivel înalt și îi sunt foarte recunoscătoare.”


”Olimpia Cluj mi-a îndeplinit visul din copilărie”

Întrebată de transferul la formația clujeană Olimpia, Jillian a mărturisit: ”Olimpia Cluj mi-a îndeplinit visul din copilărie. Sunt foarte încântată să mă alătur echipei și să joc în Champions League contra altor echipe europene. Aștept cu nerăbdare să ajut echipa cât de mult e posibil cu aptitudinile mele. Sunt încântată să învăț lucruri noi despre acest sport și să găsesc modalități de îmbunătățire a jocului meu.”


Jillian Noelle McVicker, este un portar renumit în campionatul universitar american. Jucătoarea a apărat la formația Ohio State sezoane întregi. De asemenea, Jillian a evoluat la formația FC Pennsylvania Strikers.

La Cluj, direct de pe lista National Women’s Soccer League


Cealaltă jucătoare, Hannah Elizabeth Leinert se declară la fel de entuziasmată de oportunitatea primită. ”Sunt incredibil de onorată pentru oportunitatea remarcabilă oferită de Olimpia Cluj de a-mi continua cariera la nivel internațional. Datorită lor îmi îndeplinesc un vis și sunt pregătită să le depășesc așteptările. Sunt la fel de nerăbdătoare să îmi cunosc colegele și sper să aduc o contribuție pozitivă pentru a o ajuta pe Olimpia Cluj să își atingă obiectivele. Sunt conștientă că mă așteaptă un nivel ridicat de concurență, care să mă provoace fizic și psihic.” a declarat jucătoarea.

Hannah joacă pe postul de mijlocaș de bandă stângă și a absolvit în luna mai Universitatea Perdue cu specializare pe conducere organizațională. La sfârșitul anului 2014, a fost declarat cea mai bună jucătoare a liceului Eureka, Missouri.


Gorea, singurul transfer din România

Maria Gorea, este al treilea transfer al formației Olimpia Cluj. Românca a evoluat ultima dată la formația ASA Târgu Mureș. Președintele clubului, Alin Cioban, întrebat despre Gorea a răspuns: ”Maria este o fată modestă, sunt sigur că se va integra foarte bine în spiritul clubului Olimpia. Fetele o să o accepte pentru că sunt colege la națională și e o jucătoare care se pliază pe formatul nostru. Este singura jucătoare din Țară pe care ne-am dorit-o pentru Champions League.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter