Sport

Vasile Miriuță, dezamăgit: ”Sunt fără echipă după un an bun avut la CFR Cluj”

Fostul antrenor al echipei CFR Cluj se declară în continuare nemulțumit de cum a fost tratat și înlocuit la formația din Gruia.

Pe banca CFR-ului, Vasile Miriuță a reușit să termine sezonul pe locul 4.

”Sunt fără echipă după un an bun avut la CFR Cluj. În fotbal nu știm niciodată ce se poate întâmpla. Nu este nici o problemă. Am avut o mică vacanță și acum vin cu forțe noi și sunt sigur că îmi voi găsi o altă echipă. Înainte cu 10 zile am simțit ceva, bănuiam și înainte cu câteva zile de începe pregătirea am fost sunat. Eu îmi făcusem deja planul cu pregătirea, cu plecare în Slovenia, cu ce jucători să vină, aveam lista, tot. M-a sunat domnul Iuliu Mureșan și mi-a spus. Eu inițial credeam că glumește. Mi-a spus că a fost sunat de la București și că va veni Dan Petrescu în locul meu la echipă. Am mers la București în 10 minute am vorbit, reziliat tot. Motivele? Nu am discutat despre ele, pentru că din punctul meu de vedere nici nu avea rost să mai discutăm despre motive. Am făcut multe pentru CFR Cluj, am luat echipa cu minus șase puncte și am dus-o pe locul 4, iar cu patru etape înainte de final ne băteam chiar la campionat. Am avut foarte mulți jucători plecați, Petrucci, Lopez, Jakolis. Foarte mulți jucători aduși de nu știu de unde. Sincer eu cred că am făcut o treabă bună cu staff-ul.” a declarat Miriuță la Digisport.


Miriuță, de asemenea a mărturisit: ”Recunosc, și pe mine m-a surprins această decizie. Dar, repet, cine are bani își poate dorii oricând să continue cu un alt antrenor. Eu dacă rămâneam aveam nevoie doar de cinci, șase jucători, și păstrați jucători precum Larie. Pentru nimic în lume nu l-aș fi lăsat pe Larie să plece la Steaua, e un jucător foarte bun. Făceam echipa în jurul lui Camora, Deac, Larie, Omrani. Dacă aduceam și ceva jucători, ne puteam bate liniștiți la titlu. Dacă rămâneam la Cluj și nu câștigam campionatul, eu plecam. Dar fiecare antrenor are filozofia lui.”

Întrebat despre schimbul Nascimento-Nistor, fostul antrenor a declarat: ”Mie îmi plac amândoi. Nascimento a jucat foarte bine sezonul acesta. Aici, depinde de antrenor. De ce jucător își dorește, de ce profil. Sunt jucători foarte buni. Eu, probabil, dacă îi aveam îi puneam să joace pe amândoi. Părerea mea este că era o greșeală să îi dai pe Nouvier și Nascimento în schimbul lui Silviu Lung Jr. Nouvier și Nascimento sunt jucători tineri, amândoi de picior stâng. Au jucat foarte bine sezonul acesta.”


Liber de contract, Vasile Miriuță are oferte din Belarus și din zona Golfului.

Antrenorul a antrenat CFR-ului în două mandate, în 2014, și în sezonul 2016-2017. Miriuță a reușit să bifeze 79 de meciuri pe banca ardelenilor, de asemenea, antrenorul în cariera sa a mai antrenat echipe precum Energie Cottbus, Ceahlăul, Gyor și ASA Târgu Mureș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter