Sport

Schimbări majore în Liga I! Burleanu: ”Audiența la play-out a fost spre 0”

Președintele Răzvan Burleanu și-a propus să schimbe sistemul din Liga 1 începând din sezonul viitor.

Burleanu vrea să propună din nou sistemul cu 16 echipe.
Președintele FRF, Răzvan Burleanu a prezentat câteva idei: ”Actualul contract pentru drepturile de televizare expiră la final de sezon 2018-2019. Apoi, vom propune un sistem cu 16 echipe. Ca administrație a Federației ne-am asumat ca obiectiv ca în toamna acestui an să prezentăm în detaliu acest sistem competițional. S-au căutat mai multe variante pentru dinamizarea Ligii I. S-a ajuns la concluzia că profilul suporterului român este cel care susține echipa la victorie. De aceea ne-am dorit unele modificări, dar nu au fost acceptate. În toamnă o să prezentăm toate detaliile. Avem exemplele din Danemarca și Bulgaria, unde miza din play-out este și ea importantă. De exemplu, primul loc ar disputa un baraj pentru cupele europene cu ultima echipă care se află pe ultimul loc la cupe europene în play-off. Ne-am uitat pe audiențe și pe numărul de spectatori și am văzut că la jocurile din play-off interesul a fost foarte mare, iar în play-out spre 0. Trebuie să găsim soluțiile necesare pentru că altfel nu poate fi mărit sau măcar menținut nivelul prețului obținut din vânzarea drepturilor TV.””Am considerat investițiile în infrastructura fotbalistică ce se vor face în următorii ani.
De asemenea, Burleanu a adăugat: ”Am considerat investițiile în infrastructura fotbalistică ce se vor face în următorii ani. face în următorii ani. Am văzut acest baraj de la Liga a IV-a la Liga a III-a. Avem în același timp misiune pe care o avem ca Federație: să facem tot ce e posibil pentru a susține revenirea în fotbalul de elită a acestor branduri uriașe. Printr-un Comitet de Urgență vom aplica un regulament organizare. Vrem să nu se mai intervină cu modificări asupra ROAF-ului pe o perioadă mai lungă.”
Multe lucruri se vor schimba și la nivelul Comitetului Executiv. Florin Prunea a ajuns la sfârșit de mandat deoarece nu mai face parte din conducerea echipei Poli Iași. De asemenea, Marius Burcă de la Metaloglobus, Alex Krenek de la Oșorhei și Ștefan Stana de la Metalul Reșița datorita faptului că echipa lor retrograda/promova, ei își vor pierde funcția în CEx.
Comitetul Executiv a stabilit că Supercupa României dintre Viitorul și Voluntari se va disputa la Botoșani, pe stadionul ”Municipal” din urbea moldavă, pe data de 9 iulie, ora urmând încă să fie stabilită.
15/16 iulie 2017- prima etapă
25 octombrie 2017 – ”16”-imi Cupa României (intră echipele din Liga 1)
16/17 decembrie 2017 – etapa 22 (ultima din acest an)
3/4 februarie 2018 – etapa 23 (prima din anul viitor)
24/25 februarie 2018 – etapa 26 (ultima din sezonul regulat)
3/4 martie 2018 – etapa 1 play-off/play-out
12/13 mai 2018 – ultima etapă din play-off
27 mai 2018 – finala Cupei României
2/3 iunie 2018 – ultima etapă din play-out

Ultimele Stiri
abonare newsletter