Sport

A început şcoala de baschet „Ghiţă Mureşan Summer Camp“

<p><img src="documente/stories/08_august/02_ziua/01-2 gm summer camp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />600 de copii vor participa în luna august la turneul „Ghiţă Mureşan Summer Camp“.</p>

Programul se va desfăşura în cinci oraşe: Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti, şi Constanţa.

Ghiţă Mureşan vine şi în acest an în România, cu dorinţa de a insufla dragostea de baschet copiilor din ţara noastră.


Pentru a-şi atinge obiectivul de promovare a baschetului ca mod plăcut de socializare şi sănătate prin sport, Ghiţă Mureşan, singurul român care a jucat în NBA, a iniţiat un program de popularizare a baschetului în rândul copiilor. Una din acţiunile acestui program s-a concretizat sub forma unei şcoli de vară denumită „Ghiţă Mureşan Summer Camp“. Acest turneu a avut deja patru ediţii, toate desfăşurate la Cluj-Napoca. În acest anu, proiectul se dezvoltă la nivel naţional, pentru ca un număr cât mai mare de copii să beneficieze de instruirea lui Ghiţă.

Evenimentul „Ghiţă Mureşan Summer Camp“ este conceput sub forma unui turneu în cinci oraşe, menţionate mai sus. O lună de zile, în perioada 1-24 august, tabăra itinerantă va primi un număr de câte 120 de copii pentru fiecare oraş, cu vârsta între 9 şi 14 ani (împărţiţi în două categorii, 9-11 ani şi 12-14 ani). Participarea tinerilor sportivi este gratuită, iar înscrierile s-au făcut online pe site-ul www.ghitamuresan.ro.


Turneul are următorul itinerar: Cluj-Napoca 1-4 august la Polus Center, Timişoara 6-9 august la Iulius Mall, Braşov 11-14 august la Carrefour Braşov, Bucureşti 16-19 august la Băneasa Shopping City şi Constanţa 21-24 august la centrul comercial TOM. Locaţiile în care se vor amplasa terenurile au fost alese astfel încât să asigure vizibilitate evenimentului.

Tinerii participanţi la tabără vor petrece un timp plăcut împreună, având parte de antrenamente de baschet supervizate direct de Ghiţă Mureşan, demonstraţii ale unor baschetbalişti de performanţă şi diverse concursuri cu premii.


Din pasiune pentru baschet

Ghiţă Mureşan a declarat că a iniţiat acest turneu din pasiune pentru baschet. „Consider că baschetul este cel mai frumos sport şi vreau să împărtăşesc pasiunea mea pentru baschet tuturor. În acest scop, am iniţiat acest program de popularizare a baschetului în rândul copiilor din România“, a declarat Mureşan, fost campion al României cu „U“ Mobitelco Cluj. Fostul jucător din NBA a salutat faptul că team-ul clujean a reuşit la finaul sezonului să câştige campionatul, după o pauză de 15 ani. „Sunt foarte bucuros că U-Mobitelco a câştigat titlul de campioană a României. Mă bucur că titlul nu a mai fost câştigat de aceeaşi echipă. Dacă mai multe echipe ajung campioane, înseamnă cu sunt mai multe echipe bune. “, a declarat Ghiţă Mureşan. El mai spus că valoarea campioantului este dată de rezultatele echipei naţionale.


Foto: Radu PĂDUREAN

abonare newsletter