Sport

CFR Cluj s-a orientat spre un alt portar: Ștefan Marinovic

Transferurile la CFR Cluj sunt încă în plină desfășurare, însă ardelenii își mențin semnul întrebării în dreptul portarului.

Prima variantă pe care și-au dorit-o CFR-iști, Silviu Lung jr, a început să sară din schemă încă de când jucători Nouvier și Nascimento au refuzat transferul la Astra Giurgiu, în schimbul portarului. Cum asta nu ar fi fost de ajuns, pe fir au intrat și turcii de la Kayserispor, formație la care a ajuns Marius Șumudică, fostul antrenor al Astrei. Șumudică îl cunoaște foarte bine pe Lung și tocmai din acest motiv portarul ar fi influențat să refuze oferta CFR-ului și să plece în Turcia, să fie din nou sub comanda lui ”Șumi”.

”Feroviarii”, puși pe treabă, au început să caute un alt portar în cazul în care transferul lui Silviu Lung jr nu s-ar concretiza. CFR-iști l-au remarcat pe Stefan Marinovic, în vârstă de 25 de ani, acesta evoluează din 2014 la SpVgg Unterhaching, unde a reușit să bifeze 57 de meciuri. Portarul are trecute în palmares echipe precum SV Wehen Wiesbaden, FC Ismaning și 1860 Muncgen. Marinovic este, de asemenea, o piesă importantă și în naționala Noii Zeelande, unde a strâns până la momentul actual 16 apariții. Noua Zeelanda este situată pe locul 4 în Grupa A.


CFR cea mai activă în privința transferurilor

”În fiecare zi îl bombardăm pe Dan cu nume de jucători, el își dă întotdeauna ok-ul când e vorba să aducem pe cineva. Să vedem dacă vom mai aduce ceva și în apărare. La mijloc ne mai trebuie un jucător și mai e nevoie de extreme pentru că ne trebuie cel puțin câte doi jucători pe post.” a declarat Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR. Formația din Gruia până la momentul actual a transferat 9 jucători: fundașul central Sasa Balic în vârstă de 27 de ani (liber de contract), atacantul Marius Coman în vârstă de 20 de ani (liber de contract), atacantul Urko Vera în vârstă de 30 de ani  (liber de contract), mijlocașul defensiv Ovidiu Hoban în vârstă de 34 de ani (liber de contract), fundașul stânga Alexandru Vlad în vârstă de 27 de ani (liber de contract), mijlocașul dreapta Yasin Hamed în vârstă de 17 ani (liber de contract), mijlocașul central Pelayo în vârstă de 26 de ani (liber de contract), fundașul central Paulo Vinicius în vârstă de 32 de ani (liber de contract) și atacantul Jeremy Bokila în vârstă de 28 de ani, venit sub formă de împrumut.


Obiectivul sezonului

Întrebat de obiectivul echipei, Mureșan a declarat: ”Ne dorim să terminăm pe loc de play-off și, implicit, de cupe europene. E puțin târziu, chiar dacă am făcut 9 transferuri și vom mai face în continuare cinci, șase. Sperăm doar ca jucători să se integreze rapid. Nu va fi ușor pentru Dan Petrescu, dar avem încredere. Acum, să vedem cum vor răspunde jucătorii.”


CFR Cluj a rămas și fără multe piese importante precum: Tomislav Sorsa care a devenit liber de contract și a plecat la NK Osijek, Ionuț Larie care a devenit liber de contract și a plecat la FCSB, Cristi Bud (liber de contract), Traian Marc (liber de contract), Tiago Lopes (liber de contract), Liviu Antal (liber de contract), Juan Carlos (liber de contract), Andrei Tînc (liber de contract), Cosmin Vâtcă (liber de contract), Andrei Mureșan (liber de contract), Dino Spehar (liber de contract), Dan Roman (liber de contract).

Ultimele Stiri
abonare newsletter