Sport

Un tehnician din NBA, în staff-ul tehnic al României pentru EuroBasket

Scott Simpson a acceptat propunerea primită din partea Federației Române de baschet, iar de luna viitoare va ocupa funcția de consultant în strategie și analiză.

Scott Simpson Scott Simpson

O mișcare extrem de importantă pentru echipa națională de baschet masculin a României care în mai puțin de trei luni debutează la FIBA Eurobasket.

Fără dar și poate, aceasta este cea mai importantă competiție la care participă România, ”vulturii” vor evolua începând cu data de 1 Septembrie la Cluj-Napoca. În cadrul Grupei C, unde se află România, se regăsesc reprezentative de calibru din Europa precum, Spania (deținătoarea titlului), Croația, Cehia, Ungaria și Muntenegru.


Antrenorul principal Marcel Țenter, însă nu va fi singură în această luptă, deoarece sub recomandația lui Ghiță Mureșan, la echipă a venit Scott Simpson, american în vârstă de 36 de ani cu experiență în domeniu. Simpson face parte din anul 2014 din staff-ul formației New York Knicks din NBA, unde are funcția de ”Advance Scout”. De asemenea, americanul a evoluat 5 sezoane și la echipa din NBA, Okaloma City Thunder. În 2012 a făcut parte și din staff-ul lui Thunder. Iar în 2012, 2013 și 2014 a fost antrenorul secund al formației Thunder în NBA Summer League. Din 2013, Simpson este în staff-ul echipei naționale masculine a Statelor Unite, în perioada cea mai bună a sa.

Un adevărat as pentru România


Scott Simpson a declarat: ”Sunt onorat și încântat să mă alătur echipei naționale de baschet masculin a României pentru FIBA EuroBasket 2017. Doresc să mulțumesc Federației Române de Baschet, dar și selecționerului Marcel Țenter și staff-ului său pentru că mi-a oferit această oportunitate, de a participa la o competiție de talie mondială. Voi lucra intens cu jucătorii și îl voi asista pe antrenorul Țenter în ideea de a-i pregăti pe acești sportivi pentru a reprezenta cu succes România în duelurile dificile cu toți acești adversari puternici pe care îi avem în Grupa C.”

Președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, a mărturisit: ”Ne-am dorit mereu să asigurăm echipelor noastre naționale toate condițiile necesare performanței în baschetul modern. Participarea la EuroBasket a seniorilor e clar prioritatea noastră în acest an 2017. Îi mulțumesc lui Ghiță Mureșan pentru seriozitatea cu care și-a intrat în rolul de vicepreședinte al federației și pentru facilitarea aducerii lui Scott Simpson în staff-ul României pentru acest campionat european. Experiența și expertiza lui vor aduce clar un plus de valoarea echipei noastre.”


Cu gândul la viitor

”De acum înainte, sper să creștem sănătos generații întregi de tineri baschetbaliști. Ne-am propus să investim major în dezvoltarea tehnicienilor di baschetul românesc. Pentru că e clar că nu putem avea sportivi de valoare internațională dacă nu avem tehnicieni serioși și extrem de bine pregătiți. Avem o serie de antrenori foarte buni, care au confirmat în LNBM și LNBF, dar avem nevoie și de alte generații. Sper ca sfaturile unor tehnicieni precum Scott Simpson să aducă un plus real de valoare și tehnicienilor noștri, precum și sportivilor care vor participa.” a mai adăugat Horia Păun.


Campionatul European de baschet masculin, Grupa C, se va desfășura în perioada 31 August-7 Septembrie, în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter