Sport

România a obținut bronzul la Campionatul European de scrimă

Bianca Pascu a atins o nouă performanță în sportul românesc, românca a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi (Georgia).

Bianca Pascu, sursă foto: European Fencing Confederation Bianca Pascu, sursă foto: European Fencing Confederation

Pascu nu a reușit să meargă mai departe deoarece a fost învinsă de italianca Rossella Gregorio, cu scorul de 15-10.

DUPĂ 13 ANI VINE O MEDALIE


Medalia obținută de Bianca, este prima medalie a sabiei feminine românești la un Campionat European după 13 ani de pauză. Bianca a trecut în primă fază de Celia Cuenca Perez din Spania, cu 15-4, pe urmă a învins-o pe rusoaica Ana Bașta cu 15-4, iar în optimi a pus-o la pământ pe grecoaica Theodora Gkountoura cu 15-4. În sferturi, Pascu a avut un adversar dificil, pe vicecampiona continentală din 2016 Cecilia Berder. Însă, românca nu s-a speriat și a învins-o cu un scor spectaculos de 15-8 pe franțuzoaică.

Pascu nu a mai rezistat în semifinale când a fost învinsă de adversara Rossella Gregorio, dublă medaliată până la Europene, cu 15-10.


Bianca Pascu a declarat pentru Agerpress: ”Medalia asta este cel mai frumos cadou de până acum. Dar cel mai mult mă bucur pentru că am putut să aduc un zâmbet pe buze oamenilor care au avut încredere în mine și m-au ajutat. Când câștigi o medalie se șterge tot, fericirea adusă de o medalie șterge toată suferința. O săptămâna cred că o să dorm cu medalia sub pernă. Îi mulțumesc lui Florin Zalomir, antrenorul lotului, el a reușit să facă omul care sunt azi. Le mulțumesc și băieților de la lot, fără de care nu aș fi putut să mă antrenez și nu aș fi putut să câștig medalia.”

EFORTURI MARI


Scrimera, în vârstă de 29 de ani, momentan se antrenează cu băieții deoarece România nu are un lot național de sabie la fete.

Pentru Bianca Pascu, la momentul actual, este cea mai bună performanță din palmaresul sabrerei de la CS Dinamo, care mai are doar o mediale de argint de la Universiada din 2011, din China. Pentru Pascu, însă cariera nu a fost mereu roz, tânăra a trecut prin nenumărate accidentări și operații la genunchi, dar răsplata în cele din urmă a venit, încă din luna mai, când a obținut un bronz la Grand Pix-ul de la Moscova.


Președinta Federație Române de Scrimă, Laura Badea are doar cuvinte de laudă la adresa sportivei: ”Această medalie are o semnificație aparte pentru că este prima medalie după 13 ani la sabie feminin. Bianca a tras admirabil și a reușit să câștige această medalie foarte importantă pentru ea. Am încredere în ea, abia acum arată maturitate. A avut suișuri și coborâșuri în carieră, dar ne-a confirmat și acum câteva săptămâni în Grand Pix-ul de la Moscova că este în mare formă și că poate să obțină rezultate frumoase pentru România. Este cel mai frumos cadou pentru ea și îl merită din plin.”

La campionatele Europene din acest an, reprezintă România următori sportivi:


Sabie feminin: Bianca Pascu (CS Dinamo)

Floretă feminin: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua)

Spadă masculin: Adrian Dabija (CS Dinamo), Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare), Andrei Timoce (CSM Satu Mare), Alin Sbîrcia (CSU Craiova)

Sabie masculin: Tiberiu Dolniceanu (CS Dinamo), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), George Iancu (CSA Steaua)

Spadă feminin: Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova), Adela Danciu (CSU Craiova)

Ultimele Stiri
abonare newsletter