Sport

Halep face senzație la Roland Garros

Simona Halep a învins-o, astăzi, pe rusoaica Daria Kasatkina cu un scor de 6-0, 7-5 și s-a calificat în optimile de finală ale French Open.

Halep, locul 4 WTA, a avut un prim set de vis pe arena Suzanne Lenglen, i-a tăiat orice speranță adversarei. Setul al doilea, deși, nu a fost la fel de reușit ca și primul, i-a adus victoria Simonei care a reușit să salveze patru mingi de set. Kasatkina, locul 28 WTA, nu a reușit să treacă de Halep.

În optimi, luni, românca va da de Carla Suarez Navarro, locul 23 WTA. Spanioloaica vine după o victorie de 6-4, 6-4 împotriva Elenei Vesnina (Rusia).


Simona Halep și Carla Suarez nu sunt la prima întâlnire, acestea de a lungul carieri s-au mai confruntat de 11 ori. Ultima întâlnire a fost în 2016 la US Open, când Halep a reușit să se impună cu un scor de 2-6, 6-3, 7-5. Bilanțul meciurilor directe este în favoarea Simonei, care are 6 victorii și 5 înfrângeri.

Recompensele de la French Open sunt foarte mari anul acesta, spre exemplu, calificarea în optimi este recompensată cu 200.000 de euro și cu 240 de puncte WTA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter