monitorulcj.ro Menu

Sport

Vine Dan Petrescu la CFR Cluj? Iuliu Mureşan: 90% suntem înţeleşi

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, joi, că în proporţie de peste 90 la sută s-a înţeles cu Dan Petrescu pentru preluarea conducerii tehnice a echipele clujene. În privinţa actualului antrenor, Vasile Miriuţă, Mureşan spune că are o propunere pentru acesta la club, iar în cazul unui refuz despărţirea va fi amiabilă.

"E înregistrat demult şi este valabil contractul lui Miriuţă. Urmează să vedem ce se va întâmpla, încă nu sunt lucrurile rezolvate sau semnate. Nu s-a semnat nici cu Dan Petrescu un contract şi cu Vasile Miriuţă, el vine luni oricum, ne vom întâlni şi vom avea o discuţie şi până luni marţi probabil că vom vedea cum vor evolua lucrurile. Discuţiile cu Dan Petrescu confirm, există, noii proprietari, care vor să redevenim ce am fost, sunt dispuşi să investească la CFR şi se va face performanţă. Sunt discuţiile avansate dar nu e semnat contractul. Discuţiile sunt avansate, totuşi mai sunt lucruri în derulare pe care trebuie să le discutăm. 90 şi la sută suntem înţeleşi", a spus Mureşan la Digi Sport.

Iuliu Mureşan a precizat că îi pare rău de Miriuţă. "Miriuţă este supărat şi îmi pare rău. Am vorbit cu el, sunt prieten cu Vasile şi l-am sunat azi când lucrurile au avansat mult şi i-am spus. Nu i-a căzut prea bine, dar asta este viaţa. O să ne despărţim amiabil. Eu am o propunere pentru el şi la club, dar dacă va refuza ne despărţim amiabil. L-am sunat înainte de a apărea în presă", a explicat oficialul clubului CFR Cluj.

Întrebat dacă în viitoarea înţelegere cu Petrescu va exista vreo clauză referitoare la o eventuală ofertă importantă pentru tehnician din străinătate, Mureşan a răspuns: "Noi nu punem asemenea clauză. Dacă mergem la drum, lotul se reuneşte în data de 9, sigur că va trebui să fim serioşi, nu putem să rămânem fără antrenor înainte de o etapă din tur sau înainte să înceapă campionatul cu o săptămână. Aşa ceva la noi nu se va întâmpla niciodată".

Dacă CFR Cluj nu ieşea din insolvenţă, Vasile Miriuţă ar fi rămas la conducerea echipei, a adăugat Iuliu Mureşan. "Rămânea Vasile Miriuţă, de aceea i s-a şi prelungit contractul, dar vedeţi cum e viaţa, noii proprietari vor un alt nivel, vor o investiţie mai mare şi au considerat că trebuie să facem schimbări atât la lot cât şi la nivelul stafului tehnic. Din moment ce a acceptat nişte discuţii până acum eu zic că este mulţumit de nivelul bugetului clubului".

Mureşan a menţionat că CFR Cluj are ca obiectiv participarea în Liga Campionilor după sezonul viitor. "În primul rând vrem play-off-ul, şi când o să ajungem în play-off pe podium şi după aceea vom face toate demersurile să putem juca în cupele europene, după campionatul care începe. Echipa o pregătim oricum numai cu gândul la cupele europene, la Liga Campionilor. Ca să faci o echipă de Liga Campionilor trebuie muncă, trebuie un lot valoros, care trebuie să se omogenizeze, vom fi la alt nivel clar, mai sus. Noi asta vrem, să ajungem în Liga Campionilor", a afirmat el.

Iuliu Mureşan a menţionat că discuţiile cu Dan Petrescu nu sunt de foarte multă vreme. "E o oportunitate care a apărut şi este cerinţa foarte mare a noului proprietar să jucăm în LC şi de aici au venit toate lucrurile. O să schimbăm foarte mult lotul, o să vină mulţi jucători noi şi de valoare", a declarat preşedintele CFR Cluj.

El a mai spus că Dan Petrescu este un antrenor care doreşte o revenire în Liga I. "Doreşte performanţă şi nu e aşa scump cum v-aţi imaginat".

Mureşan a precizat că discuţiile finale sunt legate de durata contractului: "Exact la durată mai sunt nişte probleme. Pe un an nu. Nici el nu ar vrea un an. Sunt câteva amănunte care se mai discută. O să vedem cum evoluează lucrurile, dar cred că o să fie foarte bine".

Oficialul clubului clujean consideră că Petrescu este pe locul trei în topul celor mai buni antrenori români. "Nu îmi place să fac clasamente, dar pe domnul Lucescu îl văd cel mai titrat şi cel mai bun antrenor, îl văd pe Olăroiu şi îl văd pe Dan Petrescu pe locul trei", a adăugat el.

Antrenorul Dan Petrescu, liber de contract după ce s-a despărţit de gruparea Al Nasr din Emiratele Arabe Unite, a declarat, joi, că negociază preluarea conducerii tehnice a echipei CFR Cluj, deşi Iuliu Mureşan afirmase, marţi, că formaţia va fi condusă în continuare de Vasile Miriuţă.

În vârstă de 49 de ani, Dan Petrescu a antrenat în carieră echipele Sportul Studenţesc, Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Târgu Mureş, Jiangsu Suning şi Al Nasr.