Sport

Simona Halep a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de germanca Laura Siegemund cu 6-4, 7-5, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

Simona Halep Simona Halep

Halep (25 ani), a patra favorită a turneului, a cedat după o oră și 43 de minute în fața unei adversare care a învins-o și anul trecut la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, în optimi.

Halep, la prima sa semifinală din 2017, a început slab meciul și a fost condusă cu 4-0 de Siegemund (29 ani, 49 WTA), care a evoluat ireproșabil, fiind foarte inspirată. Simona și-a găsit în cele din urmă ritmul, a revenit în joc, câștigând trei ghemuri la rând (3-4), dar apoi și-a pierdut din nou serviciul (3-5). Halep a făcut un nou break (4-5), însă nu a reușit să confirme acest break și Siegemund a închis setul cu 6-4.


În actul secund, Halep a reușit să facă break la 1-1, dar apoi și-a pierdut serviciul și s-a mers cu break până la 4-3, când românca s-a desprins la 5-3. Siegemund și-a făcut serviciul și s-a apropiat la 5-4, scor la care Halep a avut două mingi de set, însă le-a ratat pe amândouă. La 40-40, Simona a ratat o minge simplu, trimițând mingea în fileu, după care Siegemund a fost de neoprit, a trecut în avantaj și a încheiat conturile cu un break alb (7-5).

Cele două jucătoare au avut procentaje destul de bune la primul serviciu, 74% pentru Halep și 70% pentru Siegemund, dar rata de transformare a serviciului în puncte a fost mică — 47% (primul) și 28% (al doilea) pentru Halep, 50% (primul) și 50% (al doilea) pentru Siegemund.

Etichete: wta simona halep
abonare newsletter