Sport

Serena Williams răbufneşte în faţa comentariilor rasiste făcute de Năstase

La conferința de presă de vineri, înaintea disputei dintre România-Marea Britanie din Fed Cup, Ilie Năstase a pornit un adevărat scandal atunci când a comentat la adresa Serenei Williams referitor la sarcina acestea ”Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?” a fost afirmația fostului lider mondial poreclit ”Nasty”.

sursa foto Digi Sport sursa foto Digi Sport

Răspunsul prompt din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF) nu s-a lăsat așteptat, aceștia au deschis o anchetă în cea ce privește atitudinea lui Ilie Năstase, iar un purtător de cuvânt a menționat ”ITF nu tolerează acest limbaj discriminatoriu și agresiv sau orice comportament de acest gen. Suntem la curent cu afirmația făcută de căpitanul României și am început de urgență o anchetă pentru a avea imaginea completă înainte de a lua măsurile potrivite.”

Serena Williams, de asemenea, a ținut să-i răspundă lui Năstase prin intermediul unei mesaj postat pe pagina sa de Instagram.


”Sunt dezamăgită să aflu că trăim într-o societate unde oameni precum Ilie Năstase pot să facă asemenea comentarii rasiste la adresa mea și a copilului meu nenăscut sau comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată și o voi spune din nou: această lume a ajuns atât de departe, dar mai avem multe de făcut. Da, am doborât atâtea și atâtea bariere. Cu toate acestea, mai există multe altele. Acest lucru sau orice altceva nu mă împiedică să depun dragoste, speranță și pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să îmi arăt susținerea față de ceea ce este corect.”

Locul numărul 1 mondial a mai adăugat versuri din poezia ”Totuși mă ridic” (Still I rise): ”Nu mi-e frică, spre deosebire de tine. Vezi, nu sunt o lașă, satisfacția mea te deranjează? De ce ești înconjurat de întuneric? Mă poți lovi cu cuvintele tale.. poți încerca să mă ucizi cu ura ta, dar, la fel ca aerul, mă voi ridica.”


Williams, în vârstă de 35 de ani a anunțat recent că este însărcinată cu primul ei copil, sportiva americană și-a încheiat, după ce a câștigat Australian Open, activitatea pentru acest an.

Raluca Sas

abonare newsletter