Sport

Cătălina Ponor, campioană europeană la bârnă la CE de la Cluj-Napoca, Larisa Iordache - medalie de bronz

Gimnasta română Cătălina Ponor a obținut, duminică, medalia de aur, iar Larisa Iordache a câștigat bronzul în concursul de la bârnă din cadrul Campionatelor Europene găzduite în aceste zile de Cluj-Napoca.

 foto arhiva foto arhiva

Cătălina Ponor (29 de ani), multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană, a primit 14,566 puncte, în timp ce Larisa Iordache, în vârstă de 20 de ani, a fost notată cu 13,966 puncte. Medalia de argint a fost câștigată de Eythora Thorsdottir din Olanda, cu 14,066 puncte.

Pentru Ponor este al nouălea titlu european, al cincilea în concursul de la bârnă. La rândul ei, Larisa Iordache a cucerit duminică cea de-a 12 medalie din palmares la Campionatele Europene.


Larisa Iordache și Cătălina Ponor au fost ultimele reprezentante ale țării noastre în cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca. România încheie cea mai importantă competiție de gimnastică pe care a găzduit-o în ultimii 60 de ani cu patru medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

Gimnastele Ioana Crișan și Olivia Cîmpian, primele sportive din delegația României care au evoluat într-o finală a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, s-au clasat, vineri, pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte.


Sâmbătă, Marian Drăgulescu a obținut prima medalie a delegației noastre, aurul în concursul la sol. El a fost notat de arbitri cu cu 14,500 puncte.

Duminică, Drăgulescu a cucerit a doua medalie a României, argint la sărituri, el totalizând 14,733 puncte (14,666 și 14,800 la cele două sărituri).


Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.


Tot astăzi mai sunt programate finalele la paralele și bară fixă în concursul masculin și finala la sol în concursul feminin.

La ediția de anul trecut a CE, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol și sărituri), și două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol și bârnă).   Agerpres

Ultimele Stiri
abonare newsletter