Sport

Baschetbalistele lui „U” vor să dea lovitura în finala cu Sepsi

Baschetbalistele Universităţii Cluj vor să îşi joace la maximum şansele în finala cu Sepsi Sfântu-Gheorghe, campioana en-titre, care poate aduce un titlu feminin pe Someş după 24 de ani. Primul meci are loc mâine de la ora 19, în deplasare.

Britany Denson este una din jucătoarele de bază ale formaţiei din Cluj. FOTO Arhivă / Silviu Cristea Photography Britany Denson este una din jucătoarele de bază ale formaţiei din Cluj. FOTO Arhivă / Silviu Cristea Photography

Baschetbalistele de la CS Universitatea Cluj joacă mâine, joi, la Sfântu-Gheorghe, primul meci din seria de cinci posibile din finala Ligii Naționale cu ACS Sepsi SIC. Partida care va avea loc de la ora 19 va fi arbitrată de Fabiana Martinescu, Alexandra Stan și Ciprian Ciocan, transmite site-ul Universităţii Cluj.

Echipa clujeană a obţinut doar o victorie în cinci meciuri jucate cu Sepsi, 70-57 pe teren propriu în urmă cu o lună. Formaţia „studenţească” a trecut în semifinale de CSM Târgoviște, în două jocuri, iar Sepsi s-a impus în fața celor de la Olimpia Brașov, în acelaşi număr de confruntări. În sferturi clujencele au învins Universitatea Goldiş ICIM Arad, în timp ce echipa din Sfântu-Gheorghe s-a calificat în semifinale după ce a câştigat în faţa CSBT Alexandria.


„Avem şansele noastre”

Antrenorul clujencelor, Dragan Petricevic, rămâne realist înainte de primul meci al finalei naţionale dar în acelaşi timp afişează şi un optimism: „Avem probleme de efectiv, dar asta nu înseamnă că vom juca această finală cu gândul că este pierdută înainte să se joace. Una peste alta, se va juca cinci la cinci și cred că avem și noi șansele noastre. Păstrez undeva o doză de realitate, ceea ce nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să obținem cât putem de mult din această serie finală. Mă bucur că suntem aici, pentru orice iubitor de baschet din Cluj ar trebui să fie luată această finală ca o sărbătoare a baschetului feminin, cel masculin a sărbătorit mereu pe bună dreptate. Iată, acum avem și echipă feminină care a ajuns în topul formațiilor din țară și cred că trebuie încurajată la meciurile care urmează, mai ales la cele de acasă”, a transmis Dragan Petricevic.

Numai două zile în sala de joc

Tehnicianul Clujului a menţionat că echipa sa va avea la dispoziţie numai două zile să se antreneze în Sala Sporturilor „Horia Demian”, înainte de meciurile de la Cluj, dar alege să se concentreze înainte asupra jocurilor care vor avea loc în deplasare.


„Nu suntem inferiori”

Petricevic a vorbit despre cum poate formţia sa să treacă de campioana en-titre în finala campionatului: „Este nevoie de foarte multă auto-încredere, este nevoie ca întreaga echipă să înțeleagă că nu suntem inferiori, dar la fel de bine acest aspect este foarte dificil de înțeles de către echipă atâta timp cât abordezi meciurile din finală cu un efectiv mai restrâns decât partidele din semifinală. Este nevoie ca echipa să se autodepășească”, a declarat el. „Fie că vom obține locul 1 sau 2 la finalul acestui sezon, nu va fi apogeul aceste echipe, ci un punct de plecare pentru următoarele sezoane, așa consider eu. Dacă vom înțelege că e un punct de plecare și că această secție se mai poate dezvolta încă de câteva ori de cât este acum, cu un scop final de a juca în cupele europene, atunci ne vom gândi mai obiectiv”, a adăugat antrenorul.

Calendarul meciurilor


Finala din Liga Naţională de Baschet Feminin este prima întâlnire care se joacă în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", după următorul program; Jocul 1 - 20 aprilie (joi) ora 19, Sfântu-Gheorghe; Jocul 2 - 21 aprilie (vineri) ora 19, Sfântu-Gheorghe; Jocul 3 - 26 aprilie (miercuri), Cluj-Napoca; Jocul 4, dacă este necesar - 27 aprilie (joi), Cluj-Napoca; Jocul 5, dacă este necesar - 30 aprilie (duminică), Sfântu-Gheorghe. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter