Sport

Meci de 100 de puncte, la propriu, pentru U-BT în faţa Craiovei

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a reuşit 100 de puncte în victoria pe care a obţinut-o luni seară la Sala Sporturilor „Horia Demian” cu SCM U Craiova, în debutul sfertului Ligii Naţionale.

Formaţia clujeană a început meciul în forţă, iar antrenorul Mihai Silvăşan şi-a permis să rotească nouă jucători până la pauză, fără ca acest lucru să se resimtă în defensivă, relatează site-ul oficial al echipei.

Elevii lui „Silvă” au reuşit nouă coşuri de la trei puncte în primele două sferturi, în timp ce craiovenii au marcat o singură dată de la limita celor trei puncte. A fost capitolul unde s-a resimţit cea mai serioasă diferenţă, la fel ca în privinţa paselor decisive, secţiune condusă de echipa clujeană cu 17-9.


Clubul oaspete a forţat revenirea după reluare, ducând ecartul la mai puţin de zece puncte. Moldoveanu a reuşit însă trei aruncări consecutive de trei puncte, păstrând echipa clujeană la o distanţă semnificativă. Chiar dacă pe final au intrat şi jucători mai puţin folosiţi, după cum a procedat ulterior şi antrenorul oaspeţilor, diferenţa s-a mărit constant şi a ajuns la maxim la fluierul final.

Gazdele au izbutit faze spectaculoase în încheiere, finalizate de Toth, Mureșan, Gheorghe şi Kuti. U-BT întâlneşte formaţia craioveană în jocul doi miercuri de la ora 20, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.


„Nu este gata”

”Din fericire, ne-am făcut treaba, am plimbat mingea bine, am găsit oportunități de a marca și am și făcut-o de multe ori. E o victorie, este 1-0, însă nimic nu este gata, mergem mai departe și așteptăm meciul următor. Putem avea probleme în orice meci, le-am spus mereu băieților că trebuie să fim concentrați pe toată durata Playoff-ului, să nu arătăm slăbiciune”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan.

Tehnicianul a vorbit şi despre Nandor Kuti, jucător care începe să devină tot mai important pentru formaţia clujeană, încheind meciul cu echipa olteană cu 11 puncte.


Cere tărie mentală

„Trebuie să fim foarte tari mental, doar așa se poate câștiga un campionat! Kuti nu mai este, din punctul meu de vedere, un jucător tânăr, el este un jucător de bază pentru noi, e în rotația principală, el are responsabilități în fiecare meci, tot ce putem noi face este să îl ajutăm să se maturizeze mai repede. Sunt mulțumit de cum a jucat astăzi, sunt mulțumit și de cei care au venit de la turneul de Under 20, mă refer la Gheorghe și Mureșan și sper să crească, să ne ajute cât mai mult în acest Playoff”, a adăugat Silvăşan.

U-Banca Transilvania - SCM U Craiova 100-74 (29-17, 22-23, 27-18, 22-16)


Marcatorii lui U-BT au fost: Vlad Moldoveanu 16 puncte, Dykes 15, Pustozvonov 12, Torok şi Kuti câte 11, Adamovic 9, Barro 8, Mureşan şi Gheorghe câte 3, Toth 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter