Sport

Gimnaştii români şi foştii campioni, optimişti înainte de Europenele de la Cluj: „Să cânte imnul!”

Gimnaştii români şi foştii campioni, dar şi specialiştii români speră că delegaţia tricoloră va urca de mai multe ori pe podium la Europenele de Gimnastică de la Cluj.

FOTO Arhivă / eualegromania.ro FOTO Arhivă / eualegromania.ro

Din 19 aprilie, 274 de gimnaşti din 37 de ţări se vor lupta pentru un loc pe podium, iar românii au încredere că pot pune în valoare avantajul terenului propriu: „Motivaţia cea mai mare este faptul că pot participa la un campionat atât de important la mine în ţară (…) N-am mai experimentat niciodată aşa ceva, sper să nu fiu foarte emoţionat şi să cânte Imnul, nu? Că asta ar fi cel mai frumos”, a declarat Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial, unul din componenţii echipei masculine, potrivit tvr.ro

Pe lângă cei peste 7.000 de spectatori aşteptaţi la cele 5 zile de concursuri sportivii vor fi susţinuţi din gradene şi de nume mari din gimnastica autohtonă.


"Voi avea şi eu emoţii fiind în sală (…) N-aş dori să punem presiune pe ei, trebuie să-i lăsăm să-şi facă treaba, să ne arate ceea ce au pregătit, şi sunt sigură că România va fi pe podium”, a declarat Monica Roşu, fostă gimnastă.

"E foarte important să fie sala plină, să fie fani, să le ofere confortul de a evolua în faţa familiei, pentru că tone de generaţii, aș putea spune, zeci de generaţii de campioni din România n-au avut şansa asta. (…) Sper să gestioneze foarte bine ceea ce vine din tribună şi să devină pozitivi, să se încarce cu energia publicului şi să reuşească să-şi facă exerciţiile ca la antrenament", a transmis cunoscuta comentatoare de gimnastică Alina Alexoi.  


Fostul comentator Cristian Ţopescu este şi el alături de gimnaşti: „Eu le doresc să fie calme, stăpâne pe ele. Să încerce să execute integralele, cum numesc gimnastele exercițiile lor fără ratări. (…) Ale noastre trebuie să fie la locul lor, adică pe locul întâi!”, a transmis Cristian Ţopescu.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Individuală au loc între 19-23 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter