Sport

Trofeul Eurobasket ajunge la Cluj, cu două luni înainte de sosirea "coloşilor"

Trofeul ediţiei 2017 a celei mai importante competiţii europene inter-ţări la baschet masculin, Eurobasket, ajunge şi la Cluj, gazdă a Grupei C.

Spania a câştigat trofeul european în 2015 şi va juca împotriva României la Cluj. FOTO / Sportskeeda.com Spania a câştigat trofeul european în 2015 şi va juca împotriva României la Cluj. FOTO / Sportskeeda.com

Cluj-Napoca va găzdui în această toamnă o grupă din Eurobasket 2017, cea mai importantă întrecere europeană inter-ţări de baschet masculin, dar până atunci clujenii vor putea admira, în iulie, trofeul competiţiei din acest an. O parte din coloşii baschetului european, unii din ei jucători în NBA, joacă la Polivalentă din Cluj între 1-7 septembrie.

Trofeul FIBA Eurobasket 2017 este prezentat, începând cu weekend-ul trecut, în toate ţările participante la turneul final continental care se va derula în perioada 31 august – 17 septembrie.


Turneul începe în Letonia

FIBA oferă posibilitatea tuturor suporterilor de pe Bătrânul Continent de a admira Cupa Nikolai Semashko, dar, în acelaşi timp, acordă şi o oportunitate de expunere pentru toate echipele naţionale care se vor alinia la startul celei mai importante competiţii baschetbalistice din acest an, transmite site-ul Federaţiei Române de Baschet. Conform anunţului oficial, traseul trofeului FIBA EuroBasket 2017 cuprinde 24 de ţări şi începe din acest weekend, cu Riga, capitala Letoniei, una dintre gazdele FIBA EuroBasket 2015, care a avut onoarea de a fi primul punct de oprire şi pe traseul de acum doi ani.

Actualul trofeu FIBA Eurobasket, aflat la a treia versiune, poartă numele fostului preşedinte FIBA Europe (între anii 1967 - 1976) şi vicepreşedinte FIBA (între anii 1960 şi 1976), rusul Nikolai Semashko, şi a fost prezentat oficial la tragerea la sorţi a grupelor FIBA EuroBasket 2017, anul trecut, în noiembrie. Păstrând aceeaşi formă ca şi precedenta versiune, trofeu cucerit în 2015 de naţională Spaniei, “Nikolai Semashko Trophy 2017” a fost creat în concordanţă cu celelalte trofee continentale ce vor fi acordate de FIBA şi urmează a fi decernate tot în 2017 în Africa, America şi Asia.


La Cluj, pe 15 iulie

Itinerariul a început la Riga între 2-3 aprilie la Riga şi continuă cu Islanda, urmând să fie prezentat în week-end-ul următor la Reykjiavik. Nikolai Semashko Trophy va ajunge şi în România peste aproximativ trei luni, urmând să fie prezentat oficial fanilor din ţară la deschiderea Campionatului European U20, masculin, de la Oradea, în data de 14 iulie. Trofeul va ajunge a doua zi la Cluj-Napoca, gazda meciurilor din Grupa C a FIBA Eurobasket 2017. Traseul oficial al trofeului continental se va opri în 28-30 august, în Turcia, ţară care va găzdui atât una dintre grupele FIBA Eurobasket 2017 cât şi fazele eliminatorii şi finală competiţiei.

Traseul trofeului FIBA Eurobasket 2017 este disponibil pe www.fiba.com/eurobasket/2017.


România, în grupă cu coloşii

România a fost repartizată în Grupa C de la Eurobasket 2017, găzduită de Sala Polivalentă din Cluj, alături de Sapnia,  campioana europeană și a doua selecționată din topul mondial după SUA, Ungaria, Croatia, Cehia şi Muntenegru.  Din lotul Spaniei fac parte vedete de prim rang din baschetul mondial, precum Pau Gasol, de la San Antonio Spurs şi Ricky Rubio, de la Organizarea grupei din Campionatul European 2017 în România reprezintă evenimentul major al anului viitor la Cluj, mii de fani din Europa fiind așteptați timp de câteva zile la Polivalentă. Tricolorii dispută jocul de debut pe 1 septembrie cu Cehia, în timp ce vor întâlni Spania pe 4 septembrie, ultimul joc fiind cel împotriva Muntenegrului, pe 7 septembrie.

 

Etichete: cluj eurobasket romania
abonare newsletter