Sport

Mihai Silvăşan după Derby-ul Transilvaniei: "Este o înfrângere care ne doare!"

Antrenorul echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Mihai Silvăşan, a mărturisit că înfrângerea formaţiei sale în derby-ul regiunii, în faţa celor de la CSU Sibiu, este una dureroasă pentru liderul campionatului.

”Este o înfrângere care ne doare! Din păcate, echipa din Sibiu și-a dorit mai mult victoria, au fost mult mai agresivi, iar noi nu am făcut față mental acestei agresivități. Deși am început bine jocul, nu am putut păstra avantajul avut, pe care trebuia chiar să îl mărim, iar în primele șapte minute din sfertul al patrulea am marcat doar trei puncte, acolo s-a facut diferența!”, a declarat Mihai Silvăşan, pentru site-ul oficial al echipei clujene.

U-Banca Transilvania a cedat în Derby-ul Ardealului, duminică la Sibiu, cu 75-67 (20-23, 13-15, 18-14, 24-15) în penultimul meci din faza secundă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Baschetbaliştii lui Silvăşan şi-au adjudecat primele două sferturi, cu 23-20 şi 15-13, dar le-au cedat la o diferenţă mult mai mare pe celelalte două, 14-18 şi 15-24.


Împinşi de la spate, sibienii au răbufnit în final de joc, gazdele reuşind să conducă la 11 puncte înainte de fluierul de final. Chiar dacă echipa clujeană a forţat revenirea în final, gazdele au încheiat victorioase meciul, cu 75-67.

Pentru U-BT urmează meciul cu Steaua Bucureşti de acasă, miercuri, 5 aprilie de la ora 19.45, la Sala Sporturilor „Horia Demian”, ultimul joc din faza a doua a campionatului. După aceea clujenii, care şi-au asigurat primul loc în clasamentul Ligii Naţionale, se vor duela în play-off cu ocupanta locului 8, una dintre echipele Phoenix Galaţi şi SCM U Craiova, care se vor întâlni în joc direct miercuri.

abonare newsletter