Sport

Ieşirea CFR-ului din insolvenţă a fost amânată a treia oară

Închiderea procedurii de insolvenţă a echipei de fotbal CFR Cluj a fost amânată pentru a treia oară consecutiv vineri 31 martie, de către Tribunalul Specializat Cluj.

CFR Cluj joacă astăzi seară cu CSU Craiova, în deplasare. FOTO Arhivă CFR Cluj joacă astăzi seară cu CSU Craiova, în deplasare. FOTO Arhivă

După două amânări prealabile, în urma unor revendicări venite pe parcurs din partea unor foşti jucători sau firme, ieşirea din insolvenţă a  CFR-ului a fost amânată şi la cel de-al treilea termen. Vineri, la Tribunal s-a prezentat şi lichidatorul judiciar al echipei FC Baia-Mare, care a solicitat înscrierea în tabelul creditorilor cu 30.000 de euro, pe care clubul din Gruia i-ar datora pentru transferul lui Paul Batin.

De precizat că la precedentul termen Instanţa a amânat decizia închiderii procedurii insolvenţei tot după ce foşti jucători au reclamat datorii, însă ulterior le-a respins cererile. La primul termen, unul din sponsorii echipei a invocat de asemenea o datorie.


Președintele celor de la CFR, Iuliu Mureșan, s-a arătat nedumerit de decizia instanței de vineri 1 aprilie și susține că clubul pe care-l conduce a achitat toți banii de la masa credală.

”Tribunalul ne-a respins cererea de ieșire din insolvență și ne-a dat un nou termen în mai. Nu înțelegem de ce s-a luat această hotărâre, atâta timp cât noi am plătit toți banii de la masa credală. O să cerem să ni se dea un termen mai devreme. În cazul în care nu ni se va aproba, cade varianta de a juca în cupele eruopene încă din sezonul viitor, dar noi sperăm că ni se va aproba, știți cum este, speranța moare ultima”, a declarat Iuliu Mureșan pentru digisport.ro.


Clujenii sperau să iasă din insolvenţă cât mai repede, susţinând că au găsit o portiţă pentru a primi acceptul să joace în cupele europene încă din sezonul viitor.  Conform regulamentului, pentru ca o echipă să aibă drept de joc în cupele europene, trebuie să iasă din insolvenţă cu cel puţin un an înainte de a depunde cererea pentru obţinerea licenţei aferente. Mai exact, dacă CFR iese din insolvenţă până pe 31 mai 2017, va putea depune cererea de licenţă pentru cupele europene abia la anul, deci, va putea fi eligibilă pentru sezonul european 2018-2019.

CFR Cluj a intrat în insolvenţă în februarie 2015, fiind depunctată şi sancţionată cu cu interdicţie la transferuri din cauza datoriilor către jucători. Datoriile clubului, potrivit cererii de intrare în insolvenţă, se ridicau la peste 90 de milioane de lei, dintre care peste 50 de milioane de lei erau datorii către stat, notează digisport.ro.


CFR-ul joacă deseară, sâmbătă 1 aprilie, de la 20.30, în deplasare la CSU Craiova.

abonare newsletter