Sport

Victorie fără emoţii pentru U-BT la Piteşti

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca s-a impus fără emoţii la Piteşti, cu 89-73, în etapa a 7-a din faza Top 6 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat, fără emoţii, 89-73 cu BCM U Piteşti (32-17, 17-22, 20-17, 20-17), în etapa a 29-a a Ligii Naţionale. Elevii lui Mihai Silvăşan îşi continuă en-fanfare traseul de lider ai campionatului,  bifând a 22-a victorie a sezonului. Ei mai au la dispoziţie trei jocuri pentru a pregăti play-off—ul, pe care îl vor aborda ca lideri datorită punctajului din  clasament.

Fără probleme

Clujenii s-au deplasat la Piteşti, formaţia care le-a furnizat în acest sezon una din cele doar 3 înfrângerri din cadrul Ligii Naţionale fără Adamovic şi Rasic, doi oameni esenţiali, însă baschetbaliştii clujeni nu au avut probleme în faţa gazdelor. Elevii lui „Silvă” au încercat să tranşeze disputa încă din primul sfert, câştigat la 15 puncte diferenţă, reuşind să controleze ulterior meciul.


Chiar dacă gazdele s-au mai apropiat şi la mai puţin de 10 puncte pe tabelă, câteva „run-uri” ale lui U-BT i-au distanţat din nou pe clujeni, aceştia îndepărtându-se decisiv de adversari. Piteştenii au renunţat complet la luptă la începutul sfertului al patrulea, atunci când „studenţii” s-au dus şi la 20 de puncte avans, aceştia câştigând, în final, cu 89-73, Dykes, Moldoveanu şi Pustozvonov fiind principalii marcatori ai oaspeţilor.

Motivaţi din start

Potrivit site-ului oficial al echipei din Cluj, Piteștiul a avut probleme reale în a se apropia de coș, iar imprecizia de la distanță a făcut ca primul sfert să "închidă" în mare măsură jocul. În sfertul al doilea, gazdele au revenit ușor pe tabelă, mai ales pe fondul rotiației adânci puse pe parchet de Mihai Silvășan, lucrurile continuând pe același trend și după pauză. Piteștenii au recuperat zece puncte din avantajul de peste 15, dar banca tehnică a echipei ardelene a tras semnalul de alarmă printr-un time-out. Chiar dacă pe teren au jucat și sportivii folosiți mai puțin în ultima perioadă, precum George Toth, Tudor Gheorghe sau Andrei Mureșan, clujenii nu au ratat victoria.


Clujenii întâlnesc miercuri la „Horia Demian” BC Timişoara, echipă care a câştigat surprinzător în turul grupei Top 6 în faţa clujenilor. Cinci jucători aii lui Silvăşan au reuşit peste 10 puncte, Poustozvonov – 19, Dykes – 17, Moldoveanu, 16, Barro 12 şi Kariniauskas 12.

Ultimele Stiri
abonare newsletter