Sport

Naţionala a început pregătirile pentru meciul de la Cluj

Jucătorii selecţionaţi în echipa naţională de fotbal a României s-au reunit astăzi la baza sportivă de la Mogoşoaia, pentru a pregăti meciul cu Danemarca programat duminică de la 21.45 pe Cluj Arena.

Tricolorii au efectuat azi după-amiază primul antrenament, şedinţa de pregătire fiind deschisă publicului. Selecţionerul Christoph Daum i-a avut la dispoziție pe toți cei 25 de jucători, însă numai 20 au făcut un antrenament normal, notează digisport.ro. Jucătorii Gicu Grozav, Ciprian Tătărușanu, Andrei Prepeliță și Vlad Chiricheș, care au ajuns în țară luni, s-au pregătit separat, făcând o scurtă ședință de recuperare. Naţionala va sosi la Cluj sâmbătă, urmând ca seară să efectueze antrenamentu oficial premergător jocului din ziua următoare.

Probleme pentru Stancu

Atacantul naţionalei României, Bogdan Stancu, nu s-a antrenat luni, fiind suspect de o lovitură, iar primele indicii arată că ar avea o fisură, iar până la pronunțarea diagnosticului situația rămâne incertă, notează sursa citată. Fostul stelist urmează să facă un consult amănunțit care va decide dacă poate sau nu să evolueze în partida de la Cluj-Napoca. Adi Popa s-a antrenat cu numărul 10 pe tricou, dar mai mult ca sigur nu el va purta acest număr și la meciul cu Danemarca. Mijlocașul lui Reading a fost și cel mai ovaționat dintre tricolori, numele său fiind scandat de copiii aflați în tribună.


Nu îl „vânează” pe Eriksen

Pe de altă parte, selecționerul naţionalei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat că jucătorul Christian Eriksen este un jucător foarte important pentru selecţionata Danemarcei, dar consideră o greşeală ca fotbaliştii români să se concentreze doar asupra lui în meciul programat în 26 martie, la Cluj-Napoca. ”Am analizat echipa Danemarcei şi am văzut, bineînţeles, că Eriksen este într-o formă foarte bună, atât la echipa naţională, cât şi la Tottenham. Oferă multe pase de gol, înscrie şi el şi este un jucător foarte important pentru Danemarca. Dar noi nu trebuie să facem greşeala să ne concentrăm asupra unui singur jucător, pentru că un altul poate fi deveni cel mai important pentru echipa adversă. Şi atunci eu trebuie să ofer cele mai bune informaţii jucătorilor mei despre adversari pentru a fi concentraţi nu doar asupra unuia, ci a tuturor jucătorilor adverşi. Aşa că jucătorii vor avea informaţiile necesare astfel încât să câştigăm”, a declarat luni, Christoph Daum, potrivit Digisport. Danezii se confruntă şi ele cu unele probleme medicale, Kasper Dolberg şi Nicolai Jorgensen sunt incerţi pentru meciul de duminică.

„Nu poţi garanta succesul”

Christoph Daum a adăugat că va face tot ce depinde de el pentru ca România să câştige partida cu Danemarca, însă nu poate garanta reuşita: ”De multe ori am avut partide înaintea cărora am spus că vom câştiga, dar am pierdut. Iar alteori aveam mulţi jucători absenţi şi eram foarte puţin încrezător, dar am câştigam. Ăsta este o fotbalul, o parte din fascinaţia lui, faptul că niciodată nu ştii ce se va întâmpla. Eu vă asigur însă că voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a furniza cea mai bună performanţă în teren. Rezultatele vor urma după aceea. Eu spun mereu, ca antrenor poţi să pregăteşti succesul, dar niciodată nu îl poţi garanta”. Daum a fost prezent, luni, la conferinţa de presă în cadrul căreia Federaţia Română de Fotbal a semnat un parteneriat valabil patru ani cu un operator de pariuri sportive de pe plan local.


Arbitru britanic, la centru

Jocul dintre România şi Danemarca va fi arbitrat de englezul Martin Atkinson, conform delegărilor pentru acest meci anunţate de UEFA, informează site-ul FRF. ”Centralul” Martin Atkinson, 45 de ani, va fi ajutat la cele două tușe de asistenții Stephen Child și Stuart Burt și de al patrulea oficial Anthony Taylor, cel care a condus meciul România - Muntenegru din debutul preliminariilor. Martin Atkinson este arbitru din 2006 şi are în palmares prezența la Campionatul European 2016 și o finală de Europa League, în 2015.

Echipa naţională de fotbal a României va juca duminică 26 martie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, împotriva Danemarcei, în a cincea etapă a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale 2018.


Lotul României

România va aborda meciul cu Danemarca de la Cluj cu următorul lot:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Florin Niță (FC Steaua București); Fundași: Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya), Cosmin Moți (Ludogorets), Iasmin Latovlevici (Karabukspor); Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (Club Brugge), Constantin Budescu (Astra); Atacanți: Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogorets), Gheorghe Grozav (Terek Groznyi). Florin Andone este suspendat pentru acest meci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter