Sport

U-BT învinge în Steaua şi va intra în play-off de pe primul loc

U-BT Cluj-Napoca a învins cu 80-75 Steaua Bucureşti, sâmbătă seară, în deplasare şi va aborda play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin de pe primul loc.

Vlad Moldoveanu a trecut borna de 20 de puncte în meciul cu Steaua. FOTO Arhivă Monitorul Vlad Moldoveanu a trecut borna de 20 de puncte în meciul cu Steaua. FOTO Arhivă Monitorul

Formaţia clujeană a început bine meciul cu Steaua din etapa numărul 5 a fazei secunde de campionat şi s-a impus la 7 puncte diferenţă în primul sfert, 27-20, pentru ca în cel de-al doilea bucureştenii să forţeze revenirea. Steaua a reuşit un 19-14 în sfertul secund, asta şi pe fondul rotaţiei de jucători în ambele tabere – U-BT a evoluat la un moment dat în formula Adamovic, Kariniauskas, Jucan, Kuti, Torok – insuficient pentru a intra în avantaj la cabine, astfel că echipa clujeană a condus cu 2 puncte la pauză: 41—39.

Victorie la cinci puncte

Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au înregistrat cea mai mare diferenţă în sfertul trei, unul sărac în faze spectaculoase, în special la începutul său. Clujenii au reuşit dublul puncteler echipei Steaua Bucureşti, 24-12 şi au avut o diferenţă de 14 puncte înainte de sfertul final.


Formaţia din Bucureşti, cu un Runkauskas în zi mare, a forţat întoarcerea rezultatului şi s-a apropiat la 69-74 cu 3 minute înainte de final. Mihai Silvăşan a cerut time-out, lucrurile s-au limpezit, iar U-BT a încheiat jocul victorioasă, cu 80-75 (27-20, 14-19, 24-12, 15-24). Cei mai buni marcatori ai echipei din Cluj au fost Vlad Moldoveanu 24 de puncte, Kyndall Dykes 20, 8 recuperări şi Ousmane Barro 17 puncte, 9 recuperări.

În play-off de pe locul unu

U-Banca  Transilvania Cluj-Napoca va încheia cea de-a doua fază a campionatului ca lider în clasament şi va aborda play-off-ul, unde se vor disputa meciuri eliminatorii între primele opt clasate, de pe primul loc. Cu cinci meciuri pe care le mai are de jucat, echipa ardeleană a strâns 43 de puncte în clasament, iar următoarea clasată Steaua, are doar 37. Chiar dacă clujenii pierd toate cele cinci meciuri vor ajunge la 48 de puncte (se acordă un punct şi la înfrângere), în timp ce bucureştenii vor urca la doar 47 de puncte, în caz că vor câştiga toate jocurile.


„Nu mai vrem sincope”

Chiar şi în aceste condiţii echipa din Cluj vrea să rămână concentrată pentru jocurile următoare: „A fost un meci pe care ne-am dorit foarte mult să îl câștigăm, chhiar dacă pentru noi nu era o miză prea mare, însă nu dorim să ne relaxăm, vrem să continuăm parcursul bun din campionat. Vrem să nu mai avem sincope, precum am avut de pildă la Timișoara, vrem să jucăm un baschet foarte bun. Sunt mulțumit de rezultat, însă nu sunt mulțumit de relaxarea din debutul ultimului sfert, când am irosit 15-16 puncte, ne-am relaxat și le-am dat șansa steliștilor să spere. Am fost, însă, puternici și am reușit să câștigăm!”, a declarat Mihai Silvăşan după meci.


U-BT întâlneşte în următoarea etapă CSM Oradea, acasă la Sala Sporturilor „Horia Demian”, miercuri 22 martie 2017 de la ora 18.

Ultimele Stiri
abonare newsletter