Sport

U-BT Cluj-Napoca, victorie clară în derby-ul Transilvaniei, la "Horia Demian"

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania a câștigat miercuri seară la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca „Derby-ul Transilvaniei” cu ocupanta locului secund în clasament, BC CSU Sibiu. La finalul unui meci spectaculos clujenii s-au impus cu 92-75.

Dykes (la minge) a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO ARHIVĂ Şandor Manases Dykes (la minge) a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO ARHIVĂ Şandor Manases

Partida a început într-o notă de dominare a oaspeților, care au profitat nesincronizările din defensiva echipei gazdă, în timp ce elevii lui Mihai Silvăşan au avut probleme la finalizare. Sibiul a intrat în avantaj la cabine, 21-16, dar în al doilea sfert gazdele au pregătit „remontada”, transmite site-ul oficial al grupării sportive din Cluj..

Au revenit în sfertul doi

Teodor Jucan a venit cu energie de pe bancă în sfertul doi şi şi-a mobilizat şi colegii, în special în apărare, unde agresivitatea a crescut continuu. Ofensiva echipei din Sibiu s-a descumpănit şi clujenii au căpătat în schimb mai multă siguranţă pe faza de atac, astfel că s-au impus la zece puncte diferenţă în sfertul secund: 28-18. U-Banca Transilvania a continuat apărarea energic, iar sibienii au pus cu greu puncte pe tabelă, în timp ce clujenii au reușit faze spectacloase. U-BT a ajuns  la 71-52 în minutul 28, dar diferenţa s-a dovedit mai fragilă decât ar fi părut. După ce oaspeţii au recuperat alte şapte puncte până în sfertul trei, ultimele zece minutea s-au anunţat „de foc”.


Tur de forţă

Antrenorul echipei sibiene, Dan Fleșeriu, a trimis aruncătorii de la distanță în teren încă din debutul ultimei perioade de joc, dar sfertul ultim a fost sărca în pucnte de la distanţă. Sibiul s-a apropiat la 9 puncte cu patru minute înaintea finalului, dar sfârşitul meciului a fost un tur de forță pentru U-Banca Transilvania. Diferenţa de 20 de puncte s-a refăcut în circa două minute iar partida s-a încheiat cu U-Banca Transilvania - BC CSU Sibiu 92-75 (16-21, 28-18, 27-20, 21-16). Cei mai buni marcatori au fost Dykes 23 de puncte, Adamovic 21, 9 pase decisive şi Moldoveanu 14, de la U-BT Cluj-Napoca, Lalovic 20, Hardy 16 şi Mijajlovic 14 de la echipa CSU Sibiu.

„Trebuia să câştigăm neapărat”

Nandor Kuti, marcator a 7 puncte în mai bine de 15 minute jucate, subliniază efortul făcut de sportivi: ”Este un Derby al Ardealului, a fost un meci foarte greu. Nu am început așa agresiv cum am stabilit în vestiar, însă în sfertul al doilea am avut o intensitate bună și am reușit să ne distanțăm la zece puncte. Acest lucru ne-a ajutat foarte mult mai ales după pauză. După meciul cu Timișoara am avut o ședință mai lungă, am analizat ce ar fi trebuit să facem în Banat și am fost foarte motivați pentru acest meci. Astăzi, trebuia să câștigăm neapărat! Pentru noi, toate meciurile trebuie câștigate, nu contează cu cine jucăm, ne dorim doar victoria, indiferent de adversar!”, a declarat Kuti.


Laudă spectacolul

Mihai Silvăşan evidenţiază spectacolul reuşit în unele faze de baschetbaliştii lui: ”Nu am intrat cum a trebuit în joc, însă ne-am revenit, am avut o apărare agresivă și am controlat jocul. În repriza a doua am jucat bine, am făcut și puțin spectacol și am câștigat, iar acesta este, până la urmă, cel mai important lucru. Ne bucurăm pentru victoria cu Sibiul, însă, deja ne gândim la meciul cu Steaua, pe care ne dorim să îl câștigăm la ei acasă. Suntem obișnuiți cu acest ritm, nu avem de ce să ne plângem, acum toate echipele din 1-6 joacă în acest ritm. Mie îmi place, e mult de muncă, și pentru noi, staff-ul, și pentru jucători, însă trebuie să ne facem treaba cât de bine putem”, a declarat Silvăşan.

„Intervine relaxarea”

Tehnicianul crede că este vital ca jucătorii săi să rămână concentraţi la fiecare joc: „Fiecare meci e important, trebuie să fim profesioniști și să ne luptăm pentru fiecare joc, chiar dacă suntem calificați în Play-Off sau dacă avem șanse mari la primul loc înaintea acestei faze. Încerc să le impun acest lucru jucătorilor, însă natura umană este de așa fel încât intervine fără să vrei o anumită relaxare, s-a văzut asta mai ales la meciul cu Timișoara!”.


U-Banca Transilvania a obţinut a 19-a victorie din campionat. Pentru clujeni urmează meciul cu Steaua Bucureşti, sâmbătă în deplasare.

 


 

 

abonare newsletter