Sport

Vasile Miriuţă, lucid după înfrângerea cu Steaua: „Noi nu vorbim de titlu”

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Vasile Miriuţă, îşi păstrează luciditatea în privinţa lucrurilor pe care le poate realiza formaţia sa în acest sezon, mai ales după înfrângerea de pe terenul Stelei.

Vasile Miriuţă. FOTO Arhivă Monitorul Vasile Miriuţă. FOTO Arhivă Monitorul

Două evenimente au mai „tăiat” din elanul conducerii formaţiei CFR Cluj afişat în ultima perioadă: mai întâi decizia Tribunalului specializat de vineri, care a amânat cu zece zile, până pe 20 maartie 2017 o decizie în privinţa închiderii procedurii de insolvenţă a clubului. Duminică, echipa vişinie a cedat cu 2-0 în deplasare la Steaua şi deodată visele îndrăzneţe – gen titlu sau chiar Champions League, enunţate de conducerea clubului, încep să îşi dezvăluie fragilitatea:

"Noi nu vorbim de titlu. Am intrat în play-off pornind de la -6, ăsta a fost obiectivul nostru, dar ne dorim o clasare cât mai sus. Eu sper să terminăm în primele 4", a declarat pentru Digi Sport antrenorul Vasile Miriuţă, mai moderat şi până acum în declaraţii, decât preşedintele Iuliu Mureşan. „Nu ne propunem să luăm titlul dar numai la asta mă gândesc. Titlul în realitate nu a fost niciodată atât de aproape că acum. Suntem la 4 puncte de locul 1, echipa merge, sperăm la acest lucru. S-ar putea să jucăm şi în Champions League, dar important e să jucăm la victorie fiecare meci şi să luăm locul”, a declarat acum câteva zile, înainte de startul play-off-ului, şeful echipei din Gruia.


Şi-au făcut speranţe

Aflaţi încă în insolvenţă, dar „alimentaţi” la propriu şi la figurat de cei nu mai puţin cinci milioane de euro care ar fi fost „infuzaţi” în conturile clubului de noul investitor – oficial Marian Băgăcean, dar presa centrală speculează că în spate se află un om de afaceri german – clujenii şi-au revendicat în avans un loc în cupele europene. Chiar dacă regulamentele prevăd un an pauză de la Europa după ieşirea unei echipe din insolvenţă, „feroviarii” sunt gata să facă demersuri la forurile internaţionale şi la FRF ca să primească o derogare pentru a evolua încă din acest an în cupele europene.

CFR-iştii şi-au atras laude înainte de startul play-off-ului şi din partea adversarelor, iar finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a menţionat echipa din Gruia drept cel mai periculos adversar din această fază a campionatului. Proba adevărului începe însă pe teren, iar rezultatul primului meci din play-off nu este atât de încurajator pentru CFR Cluj.


„Un joc foarte bun”

Chiar dacă formaţia sa nu a marcat pe terenul Stelei, deşi avea cel mai bun atac din Liga 1 înaintea acestui meci, Miriuţă este mai degrabă mulţumit de rezultatul împotriva echipei amicului său Laurenţiu Reghecampf, care i-a fost coleg ca fotbalist la Energie Cottbus. Cei doi s-au îmbrăţişat de altfel călduros înaintea începereii meciului:

 "Un joc foarte bun, cu două echipe bune. Noi am avut două ocazii, nu am marcat. Ei au avut două ocazii, au marcat. Aici s-a făcut diferenţa. Ei sunt favoriţi la titlu, dar păcat că nu am marcat. Vom câştiga cu Astra, acasă. Echipa a jucat bine azi. Am făcut o partidă foarte bună. Dar contra Stelei e greu dacă nu marchezi, am avut acele două ocazii uriaşe. Au jucători de mare valoare, e aceeaşi echipă puternică, se va bate la campionat", a declarat Vasile Miriuţă, citat de Digisport.


CFR Cluj dispută următorul meci din play-off acasă cu campioana Astra Giurgiu, duminică 17 martie de la ora 20.30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter