Sport

Şi-au găsit „naşul”: U-BT, primul eşec din campionat în 2017

Neînvinşi de aproape trei luni în campionat, baschetbaliştii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au suferit duminică seară, la Timişoara, prima înfrângere în Liga Naţională din 2017.

Adamovic (la minge) a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO Arhivă Adamovic (la minge) a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO Arhivă

Formaţia pregătită de Mihai Silvăşan a cedat cu 78-69 (17-20, 22-17, 19-16, 20-16)  meciul cu BC Timişoara din deplasare, al treilea joc din faza Top 6 din Liga Națională de Baschet Masculin.

Este prima înfrângere a clujenilor în campionat din 2017 şi prima înfrângere în deplasare din întreg sezonul Ligii Naţionale, după 89-104 acasă cu BC Mureş pe 23 decembrie 2016 şi 72-73 pe teren propriu BCM Piteşti în 15 octombrie 2016. De asemenea este şi primul eşec al clujenilor în Top 6.


Fără Dykes

U-BT s-a deplasat pe terenul Timişoarei, ocupanta ultimului loc din Top 6 înaintea acestui meci (între timp echipa de pe Bega a urcat pe 5) fără Kyndall Dykes, odihnit, iar acest lucru pare să se fi resimţit. În aceste condiţii antrenorul ardelenilor a început cu Adamovic, Rasic, Pustozvonov, Moldoveanu şi Barro.

După un start destul de reuşit, 20-17 în primul sfert, elevii lui „Silvă” au cedat următoarele zece minute de joc (17-22), dar dezavantajul cu care au intrat la cabine a fost infim: 37-39. La reluare clujenii au fost destul de imprecişi atât în atac precum şi în faza defensivă, Silvăşan fiind nevoit să solicite time-out la mijlocul sfertului, la scorul 41-50 în favoarea gazdelor. Timişorenii s-au impus însă cu 19-16 în sfertul trei şi aveau 5 puncte avans înainte de ultima perioadă. Chiar dacă formaţia din Cluj s-a apropiat la doar 3 puncte în minutul 35, gazdele s-au depăratat din nou, iar baschetbaliştii lui Silvăşan nu au mai putut întoarce jocul. Scorul final a fost 78-69 pentru BC Timişoara, care a urcat pe locul 5 în clasament, cu 32 de puncte, în timp ce U-BT rămâne lider cu 39 de puncte, urmată de CSU Sibiu cu 35 şi Steaua Bucureşti cu 34.


„Procentaje slabe”

Antrenorul Mihai Silvăşan s-a declarat nemulţumit, după cum era şi normal, de procentajele slabe ale echipei sale: "Nu a fost un meci reuşit pentru noi, am avut procentaje slabe, mai ales la aruncările de afară, nu am găsit soluţii şi acest lucru ne-a costat victoria. Este un duş rece pentru noi, poate unul bine venit. Le spun tot timpul băieţilor că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, încă nu am realizat nimic. Nu contează daca suntem pe locul 1 sau pe altul dacă nu jucăm în continuare un baschet de calitate", a declarat Silvăşan.

Pregătesc derby-ul Ardealului

De la U-Bt doar Adamovic a reuşit mai mult de 10 puncte (la care a adăugat 8 pase decisive) Barro şi Kariniauskas bifând cota 10.


U-Banca Transilvania se pregătește pentru derby-ul Ardealului de miercuri, de pe teren propriu, cu BC CSU Sibiu. Meciul va avea loc de la ora 17, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter