Sport

„U” Cluj, victorie cu o echipă de pe podiumul Ligii a 2-a

Universitatea Cluj a reuşit sâmbătă cea de-a zecea victorie consecutivă în amicalele din 2017, 2-0 în faţa Olimpiei Satu-Mare, formaţie de pe podiumul Ligii secunde, în condiţiile în care clujenii evoluează în al patrulea eşalon fotbalistic românesc.

 

Aproximativ 600 de spectatori au asistat sâmbătă la prânz, pe terenul sintetic din Parcul „Iuliu Haţieganu”, la întâlnirea dintre echipele de fotbal Universitatea Cluj, pregătită de Marius Popescu şi Olimpia Satu-Mare, antrenată de Bogdan Andone. Olimpia este cea mai dificilă adversară întâlnită de echipa din Cluj în amicalele din 2017 şi luptă pentru promovarea în Liga 1 de fotbal.


Cum au marcat

Într-un meci echilibrat, Takacs, din lovitură liberă şi Salcău, după o acţiune, i-au dat emoţii lui Anca, portarul oaspeţilor, în prima repriză. Sătmărenii au replicat pe final de primă parte, când Pop a reţinut uşor şutul lui Pană, informează site-ul Universităţii Cluj. Dorin Goga, intrat după pauză, a deschis scorul la scurt timp după debutul reprizei secunde, când Takacs l-a găsit în careu după o pătrundere. Clujenii au apăsat pe acceleraţie după gol, senegalezul Seck, introdus şi el în a doua repriză, marcând pentru 2-0. Acesta a fost şi scorul final, iar Universitatea Cluj a obţinut cel de-al zecelea succes din amicalele anului acesta.

„Am progresat”

„Am întâlnit astăzi un adversar dificil, ocupanta locului  2 (locul 3 în prezent, n.red.) în liga secundă. Am făcut un meci bun, am meritat victoria și am dovedit că merităm să jucăm la un nivel mai înalt. Suntem ‘U’ Cluj, iar tradiția ne obligă să fim sus. Venim după o perioadă grea, de aproape șapte săptămâni de pregătire, dar în principiu am realizat ceea ce ne-am propus. Am progresat la capitole precum organizare tactică, atitudine și implicare. Ne propunem să câștigăm fiecare meci, e normal să fie așa”, a declarat tehnicianul Marius Popescu după joc. „Papi” a alinit aliniat cu Olimpia următorul 11: Pop – Budăcan, Abrudan, Ionescu, Manu – Giurgiu, Rogozan – Takacs, Hațiegan, Salcău – Lemac. Au mai jucat: Man, Fizeșan, Hîmpea, Potcoavă, Păcurar, Goga, Seck.


Pe podiumul ligii secunde

Adversara clujenilor de sâmbătă, Olimpia Satu-Mare, se află în prezent pe locul 3 în Liga a 2-a de fotbal din România, cu 40 de puncte după 20 de etape, unul mai puţin decât echipa de pe locul 2, Sepsi OSK Sfântu-Ggheorghe. Formaţia din Satu-Mare s-a deplasat la Cluj în condiţiile în care în etapa programată sâmbătă a stat. “Studenții” au stat şi ei în primul meci din 2017 în Liga a 4-a, în timp ce jocul din etapa a 2-a cu Unirea Triteni a fost amânat pentru luna iunie. Astfel alb negrii vor juca la mijlocul săptămânii viitoare, în devans, primul meci oficial din 2017, miercuri, de la ora 15:00, la Baza Sportivă “Dan Anca”, cu Viitorul “Mihai Georgescu”, formaţie pe care au învins-o în turul campionatului cu scorul de 8-0.

Ultimele Stiri
abonare newsletter