Sport

România – Danemarca se va disputa "cu casa închisă" pe Cluj Arena

Biletele la meciul România – Danemarca de pe 26 martie au fost epuizate în doar două zile.

Meciul de fotbal dintre România şi Danemarca, de pe Cluj Arena, decisiv pentru calificarea tricolorilor la Mondialul de fotbal din Rusia 2018, se va disputa „cu casa închisă” după ce joi seară tichetele puse în vânzare au fost epuizate.

Capacitatea arenei din Cluj este de peste 30.000 de locuri însă în jur de 26.000 de tichete au fost puse în vânzare, conform FRF, din motive de securitate, dar și pentru că au fost rezervate o parte din bilete şi pentru echipa oaspete.


În vânzare de ieri

Tichetele la jocul din 26 martie au fost epuizate în mai puţin de 30 de ore de la punerea lor în vânzare, pe 1 martie. Primele 15.000 de bilete au fost cumpărate în doar o oră şi jumătate, miercuri la prânz, de pe site-urile bilete.frf.ro şi bilete.ro. „La o oră și jumătate după ce au fost puse în vânzare online, s-au achiziționat deja peste 15.000 de tichete pentru meciul România - Danemarca, cele de la VIP fiind epuizate. Stadionul "Cluj Arena" are o capacitate de 30.201 locuri, dar înainte de a se comercializa biletele s-a ținut cont de măsurile de securitate prevăzute de lege”, a anunţat FRF.

Locurile VIP, primele vândute

Cel mai repede s-au epuizat biletele în zona VIP, fiind şi mai puţine la număr, după care tichetele cele mai ieftine, la peluze, urmând cele de la tribune. Ultimele au fost cumpărate tichetele din zona “Family”, destinată adulţilor însoţiţi de un copil, astfel că joi seară site-urile de comercializare a tichetelor afişau „Sold-out” la toate categoriile de bilete. Fanii vor putea să îşi mai cumpere bilete doar în caz că rezervările făcute nu vor fi şi achitate de către unii fani, asta după ce biletele respective vor fi repuse la vânzare.


Cu Spania, în două ore

Dacă de această dată biletele s-au epuizat în două zile, la amicalul de gală cu Spania din 2016 tichetele au fost vândute în două ore. Între timp FRF a instituit regula cu maxim 4 bilete de persoană, iar vânzarea online a fost nominală. Meciul România - Danemarca se va disputa în 26 martie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena.


A înlocuit Național Arena

Federația Română de Fotbal a comunicat FIFA în decembrie 2016 că meciul din 26 martie 2017, din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018 cu Danemarca se va disputa pe Cluj Arena. Asta după ce forul internațional a suspendat Național Arena, din București, în urma incidentelor de la meciul România – Polonia, când din tribune au fost aruncate fumigene. FRF a salutat atunci faptul că FIFA a decis ca jocul să nu aibă loc fără spectatori, chiar dacă a fost necesară schimbarea locului de desfășurare a meciului de fotbal.

Jocul dintre România şi Danemarca va fi al doilea din actuala campanie pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, care se va derula pe Cluj Arena, după meciul cu Muntenegru din septembrie 2016, încheiat cu 1-1.


Ce au făcut până acum

În preliminariile Mondialului care se va disputa în Rusia, România a obţinut până acum următoarele rezultate: 1-1 acasă cu Muntenegru, 5-0 în deplasare cu Armenia, 0-0 în deplasare cu Kazahstan şi 0-3 acasă cu Polonia. Clasamentul grupei E, din care fac parte România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan, este următorul: Polonia 10 puncte, 2. Muntenegru 7 p, 3. Danemarca 6 p, 4. România 5 p, 5. Armenia 3 p, 6.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter