Sport

Conducerea din Gruia este optimistă: „80% suntem în play-off, depindem doar de noi”

CFR Cluj depinde doar de ea în lupta pentru un loc de play-off în Liga 1, crede preşedintele clubului, Iuliu Mureşan

CFR Cluj are „80% şanse” să prindă play-off-ul Ligii Naţionale de Fotbal crede preşedintele Iuliu Mureşan, care crede că depinde doar de fotbalişti şi staff să îşi asigure prezenţa în faza superioară finală a actualului sezon.

“Depindem doar de noi să păstrăm distanţa faţă de echipele urmăritoare. Trebuie să ne concentrăm şi să câştigăm ultimele două jocuri”, a explicat Iuliu Mureşan, preşedintele echipei din Gruia. Întrebat care este proporţia în care formaţia este calificată în play-off în opinia sa, el a răspuns “80%”. “Sunt optimist, realist de fapt”.


CFR Cluj a învins în etapele din acest an Gaz Metan Mediaş cu 2-1 în deplasare şi ASA Târgu-Mureş acasă cu 2-0 şi are 37 de puncte în Liga 1, cu care este pe locul 5 în clasament, la 3 puncte în faţa echipei Dinamo Bucureşti, de pe 6, cu un joc mai puţin disputat. Clujenii mai au un meci în deplasare cu CSMS Iaşi, respectiv acasă cu liderul Viitorul Constanţa.

“Avem bancă de rezerve”

Mureşan a menţionat că chiar dacă l-a ratat pe Claudiu Bumba, ajuns la Dinamo, CFR Cluj a realizat trei transferuri reuşite: Ciprian Deac, folosit deja de Vasile Miriuţă, respective Liviu Antal şi croatul Spehar, care nu au jucat încă într-un oficial. “Ei sunt legitimaţi la noi, cu actele în regulă, depinde de câte de pregătiţi fizic sunt, Vasile Miriuţă va decide când o să-I folosească, ei pot juca în orice moment. Acum avem bancă de rezervă şi se vede, banca ne-a câştigat meciul cu ASA (Sorsa a marcat după introducere, n.red.) şi cu Gaz Metan”, a punctat el.


Ieşirea din insolvenţă, în curând

Conducerea din Gruia este optimist vizavi de ieşirea clubului din insolvenţă până la final de martie: “Suntem în grafic, vrem să ajungem în play-off şi să ieşim din insolvenţă. Data limită este finalul campionatului, 31 mai, dar intenţionăm să ieşim până la final de martie. Dacă terminăm pe loc de Europa vom face demersuri să jucăm din acest an în cupele europene”, a adăugat Mureşan.

“Domnul Băgăcean este patronul”

În altă ordine de idei şeful din Gruia susţine că patronul echipei este Marian Băgăcean şi a infirmat varianta existenţei unui investitor german „în spatele său”: „Domnul Băgăcean este acţionarul majoritar, a şi livrat deja o sumă în conturile clubului”, a menţionat preşedintele clubului „feroviar”.


Vasile Marian Băgăcean (43 de ani) este noul investitor majoritar de la CFR Cluj începând cu această lună, potrivit informaţiilor apărute în presa locală. De profesie auditor financiar, el a preluat pachetul majoritar de acţiuni cu 4,5 milioane de lei, după cum a recunoscut pentru Actualdecluj.ro. "Vrem ieșirea din insolvență. Asta este urgența noastră acum, iar din toamnă să fim în cupele europene. Primul pas este ieșirea din insolvență. Într-o lună sau două vom ieși. Din vară, vom vedea, vor fi transferuri, voi discuta și cu președintele Iuliu Mureșan și vom vedea de ce este nevoie. El mi-a spus că este mulțumit de lotul actual”, a declarat la începutul luni noul patron al CFR-ului. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter