Sport

Nadia Comăneci: Cele mai mari șanse la Europene le avem cu Larisa Iordache și Cătălina Ponor

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, că Larisa Iordache și Cătălina Ponor sunt sportivele din lotul României care au cele mai mari șanse să câștige medalii la Campionatele Europene de gimnastică artistică, găzduite de Cluj-Napoca în perioada 19-23 aprilie.

"Eu nu contest niciodată alegerea federației și știu că Larisa și Cătălina vor face parte din echipă. Nu știu însă cine vor fi celelalte două componente, probabil vor fi alese în funcție de forma lor. Cele mai mari șanse le avem la individual compus cu Larisa Iordache, tot cu ea la sol și la bârnă, iar la bârnă cu Ponor dacă își face progamul pregătit. În rest, tot ce vine în plus este un bonus.Voi fi prezentă și eu la Campionatele Europene, normal, sunt ambasadoarea competiției", a spus Comăneci.

Fosta campioană o admiră pe Cătălina Ponor pentru faptul că reușește să concureze la vârsta de 29 de ani. "Este destul de rar ca o competiție de asemenea amploare să fie în România, așa că dacă Ponor își dorește este foarte bine. Și eu am rămas în activitate în 1981 pentru că Universiada era la București. Am dorit atunci să îmi termin cariera acasă pentru că părinții mei nu avuseseră ocazia să mă vadă în concurs", a adăugat fosta gimnastă.


Nadia Comăneci a menționat că era de așteptat ca americanca Simone Biles să câștige Premiul Laureus după cele patru medalii de aur și una de bronz obținute la JO 2016 de la Rio de Janeiro. "Simone Biles nu cred că a avut prea mare concurență la categoria sportiva anului. Rezultatele ei de la Rio au fost excepționale. Foarte rar găsești în gimnastică o sportivă care câștigă titlul mondial, iar apoi Olimpida. Mă bucur pentru ea", a adăugat ea.

Fosta campioană olimpică de la Montreal a fost prezentă, sâmbătă, la selecția municipală pentru Școala de gimnastică Nadia Comăneci la care au participat peste 70 de copii. Programul intitulat Școala de gimnastică Nadia Comăneci este dedicat copiilor pasionați de sport, care doresc să învețe elementele de bază ale practicării gimnasticii sub îndrumarea unor profesioniști. În urma acestei selecții, 40 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani vor beneficia de cursuri gratuite în perioada martie 2017 — februarie 2018 sub îndrumarea Laurei Cristache, campioană mondială la gimnastică aerobică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter