Sport

CFR a învins ASA-ul şi mai face un pas către play-off

CFR Cluj a învins cu 2-0 ASA Târgu-Mureş vineri seară în Gruia, în etapa a 24-a din Liga 1 şi îşi sporeşte şansele de acces în play-off.

FOTO ARHIVĂ FOTO ARHIVĂ

După o primă repriză echilibrată ASA Târgu-Mureş a avut o ocazie uriaşă în a doua repriză, când vârful Băftoi a ratat singur cu portarul după o centrare excelentă din lateral a lui Velayos, în minutul 52.

Peste 5 minute CFR a reuşit să marcheze prin Sorsa, acesta deviind şutul trimis de Laurenţiu Rus. Adrian Păun a reuşit al doilea său gol consecutiv pentru clujeni în minutul 67 când l-a întors pe Rougalas şi a trimis în plasă.


Meciul s-a încheiat cu 2-0 şi CFR acumulează 37 de puncte în Liga 1, cu care este pe locul 5 în clasament, la 5 puncte în faţa echipei Dinamo Bucureşti, de pe 6, cu un joc mai puţin disputat. Pe 7 este Astra Giurgiu, cu 32 de puncte şi două meciuri în minus jucate.

„A fost un meci foarte greu, noi cu echipele din subsolul clasamentului pierdem puncte, am făcut un meci mediocru, dar e bine că am învins, suntem în cărţi pentru atingerea obiectivului”, a declarat Ionuţ Larie, fundaş la CFR.


„N-am făcut o primă repriză reuşită, a fost o presiune mare, trebuia să câştigăm neapărat azi ca să ne distanţăm de echipele din spate. E meritul jucătorilor (că echipa a câştigat, n.red.), presiunea este acolo, mai avem două jocuri foarte grele, cu Iaşiul şi Viitorul, trebuie să câştigăm ultimele două jocuri ca să fim siguri de un loc din play-off”, a declarat antrenorul Vasile Miriuţă.

De cealaltă parte, este posibil ca înfrângerea de astăzi să-i fi fost fatală antrenorului de la ASA, Ilie Stan, iar el ar fi fost demis, potrivit surselor gsp.ro. Tehnicianul, care s-a aflat la al treilea meci pe banca formaţiei din Târgu-Mureş, a infirmat varianta, la Digi Sport.


Referitor la meciul de la Cluj Stan a declarat că la ratarea din minutul 52 s-a decis cursul partidei.

„Cred că acolo s-a decis meciul. Am făcut un joc extraordinar în faţa uneia din cele mai bune echipe din campionat. Puteam să înscriem, nu îmi vine să cred că am pierdut acest meci”, a punctat Ilie Stan.


Cele două echipe:

CFR Cluj: Mincă – Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Rus, Deac (’80 Gomelt) – Păun, Omrani, Nouvier (’55 Sorsa)– Bud (’46 Juan Carlos Ruiz). Antrenor: Vasile Miriuţă


ASA Târgu-Mureş: A. Pap – Velayos, Rougalas, M. Constantin (’27 Candrea), Mendy – G. Mureşan, Balgiu, Ferfelea (’59 E. Dică), Nicoliţă – Bâftoi (’62 C. Rus), Ciolacu. Antrenor: Ilie Stan

Pentru CFR urmează meciul din etapa a 27-a în deplasare la CSMS Iaşi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter