Sport

Halep a jucat ultimele meciuri din Fed Cup la Cluj, dar preferă Bucureştiul pentru următorul joc

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat recent că ar prefera ca meciul României cu Marea Britanie din Fed Cup să se dispute la Bucureşti. Ultimele două jocuri din competiţie în care numărul 4 mondial a fost pe teren au avut loc la Cluj, în 2016, pentru întâlnirea cu Belgia de săptămâna trecută ea fiind accidentată.

"Cu siguranță voi juca la Fed Cup. Chiar dacă nu îmi trece genunchiul, voi juca. Îmi doresc foarte mult să fac parte din echipa României și să joc. A fost foarte greu să stau în tribună cu Belgia, mereu e greu când ești spectator. Mi-am dorit ca fetele să câștige. Le felicit pe fete chiar dacă nu au câștigat, au dat tot ce au putut. Au avut niște meciuri dramatice și cred că am avut și ghinion. Monica și Sorana au făcut pereche la dublu, ne-au arătat că joacă bine împreună. Iar atunci când este nevoie de o echipă puternică ele sunt acolo să joace și să câștige", a spus Simona Halep, conform agenţiei Agerpres. Sportiva a mărturisit că de data aceasta se confruntă cu o accidentare serioasă, restul afecţiunilor suferite în trecut fiind minore.

România întâlneşte între 22-23 martie 2017 Marea Britanie, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială II.


Preferă Bucureştiul

Numărul 4 WTA se așteaptă la un meci dificil cu Marea Britanieşi, dar contează pe încurajările publicului şi speră ca jocul se va disputa în capitală: "După cum se știe în Fed Cup este diferit față de turneele celelalte. Va fi greu, dar e bine că vom juca acasă și vom avea sprijin din partea unui public numeros. Eu aș prefera să fie meciul în București. Este bine aici, suntem acasă și este mult mai comod pentru noi", a afirmat Halep, conform sursei citate.

A jucat în Fed Cup la Cluj

Ultimele apariţii ale Simonei Halep pe teren în Fed Cup s-au produs la Cluj, în februarie 2016 cu Cehia (scor geberal 2-3) şi în aprilie  cu Germania (1-4) La ambele întâlniri Halep a câştigat şi a pierdut câte un meci: victorie cu Kvitova şi înfrângere cu Pliskova în faţa Cehiei, respectiv înfrângere cu Kerber şi victorie cu Petkovic contra Germaniei. La meciurile cu Belgia de săptămâna trecută de la Bucureşti, Halep a fost în tribune dar nu a jucat din cauza unei accidentări, româncele cedând încă din primele 3 jocuri, după ce nu au reuşit să câştige nicio partidă.


Ambasador al unei campanii umanitare

Sportiva a participat la mijlocul săptămânii la un eveniment de promovare a campaniei "Fii în inima lor pe viață!" a asociației Salvați Copiii România pentru susținerea cauzei copiilor născuți prematur, prin intermediul căreia peste 40 de maternități au fost dotate anul trecut cu incubatoare și alte echipamente medicale, iar 24.000 de copii de la nivelul întregii țări au putut să beneficieze până în prezent ai acestor echipamente. "Mi-am dorit foarte mult să fac parte din această campanie pentru că iubesc foarte mult copiii. Vrea să îi ajutăm pe toți copiii care au greutăți la naștere pentru a avea o viață sănătoasă. Sper ca fanii mei să se alăture acestei campanii și să dăm toți un 'love' pe Facebook pentru a strânge cât mai mult fonduri pentru această cauză", a declarat Halep.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter