Sport

Daum vrea o naţională ofensivă la Cluj, cu Danemarca. Ce le transmite selecționerul fanilor VIDEO

România întâlneşte Danemarca la Cluj, pe 26 martie, în preliminariile Mondialului din 2018

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Christoph Daum, este conştient că tricolorii trebuie să afişeze un fotbal ofensiv pentru a-şi atrage fanii cu sufletul alături de ei. Germanul de la cârma naţionalei mai face un apel către suporteri să se comporte civilizat, după ce incidentele de la meciul cu Polonia a dus la suspendarea Arenei Naţionale pentru jocul următor.

Christoph Daum a acordat un interviu pentru FRF TV în care explică importanța dialogului cu antrenorii echipelor românești pe care le-a urmărit în cantonamentul din Antalya și în care analizează partida cu Danemarca, din 26 martie, transmite frf.ro. ”E important să îi vezi pe jucători la lucru, nu doar în partide amicale, ci și la antrenamente. Am primit feedback pozitiv din partea antrenorilor cu care am discutat. E important să fim uniți, să avem respect pentru munca fiecăruia”, a declarat Daum.


„Să jucăm ofensiv”

Selecționerul României a analizat partida cu Danemarca, din 26 martie, de la Cluj-Napoca şi a afirmat că ”fiecare meci e decisiv, trebuie să ajungem la un nivel în care să jucăm atractiv, ofensiv, pentru ca toți să se identifice cu această națională, toți să o susțină”. Daum a transmis un mesaj şi pentru suporteri: ”Împreună cu ei suntem foarte puternici! Îi rog să ne susțină strigând, nu aruncând cu artificii pe gazon sau cu alte obiecte ce nu au legătură cu fotbalul. De susținerea lor avem nevoie mereu!”.

Al doilea meci oficial pe Cluj Arena

FRF a anunţat în decembrie 2016 desfăşurarea meciului România – Danemarca la Cluj, pe 26 martie 2017 de la 21.45. Va fi al doilea joc din actuala campanie pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, care se va derula pe Cluj Arena, după meciul cu Muntenegru din septembrie 2016, încheiat cu 1-1. În 2016 pe stadionul clujean a avut loc şi amicalul de gală România – Spania, încheiat nedecis, 0-0.  Pentru România este a cincea partidă din preliminariile CM 2018. Jocul va începe la ora 21.45. În preliminariile Mondialului care se va disputa în Rusia, România a obţinut până acum următoarele rezultate: 1-1 acasă cu Muntenegru, 5-0 în deplasare cu Armenia, 0-0 în deplasare cu Kazahstan şi 0-3 acasă cu Polonia. Clasamentul grupei E, din care fac parte România, Danemarca, Polonia, Muntenegru, Armenia, Kazahstan, este următorul: Polonia 10 puncte, Muntenegru 7 p, Danemarca 6 p, România 5 p, Armenia 3 p, Kazahstan 1 p.


Naţional Arena, suspendat

FRF a luat decizia desfăşurării meciului cu Danemarca la Cluj după ce FIFA a suspendat Naţional Arena şi a amendat forul naţional, după incidentele de la partida cu Polonia. Oficialii români au salutat decizia FIFA de a permite organizarea meciului cu spectatori, chiar dacă pe alt stadion decât cel din Bucureşti şi au optat pentru Cluj Arena: „Din punctul nostru de vedere decizia vine să confirme apărarea foarte bună pe care a avut-o FRF, este o victorie a departamentului juridic. Cel mai rău lucru era să jucăm fără spectatori, ne-am dorit să evoluăm cu fanii alături, avem nevoie esenţială de susţinere”, a declarat Gabriel Berceanu, directorul de comunicare al FRF, după decizia FIFA.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter