Sport

CFR întâlnește ACS Poli, în sferturile Cupei României

CFR Cluj va întâlni ACS Poli Timişoara în sferturile Cupei României la fotbal ediţia 2016-2017, conform tragerii la sorţi desfăşurate astăzi la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

CFR Cluj a câștigat în 2016 Cupa României CFR Cluj a câștigat în 2016 Cupa României

Clujenii vor juca în deplasare, ACS Poli fiind mai slab clasată la finalul ediţiei precedente de campionat, terminând pe locul 11, în timp ce CFR-ul a încheiat pe 9. Meciul va fi programat în intervalul 28-30 martie. În actuala ediție din Liga 1 CFR Cluj ocupă locul 5 în timp ce ACS Poli Timișoara este pe locul 10, cu 10 puncte. Timișorenii au fost penalizați cu 14 puncte la începutul campionatului, în timp ce echipa din Gruia a suferit o penalizare de 6 puncte.

Viitorul-Astra, în sferturi

Meciul dintre Astra Giurgiu şi Viitorul Constanţa, liderul campionatului actual se anunță cel mai strâns sfert de finală.


Tabloul complet al sferturilor este:

FC Viitorul - Astra Giurgiu


CS U Craiova – Dinamo

CS Mioveni – FC Voluntari


ACS Poli Timişoara – CFR

Sferturile de finală se vor juca într-o manşă singură, în intervalul 28-30 martie 2017, în funcţie de opţiunile pentru televizare, pe terenul formaţie din ligă inferioară (este cazul unei singure confruntări) sau al echipei mai slab clasate la finalul ediţiei de campionat din 2015-2016.


Deținătoarea trofeului

Amintim, CFR Cluj este deţinătoarea trofeului, după ce a câştigat în mai 2016 cea de-a patra Cupă a României, în urma victoriei cu 7-6, după penalty-uri (2-2 după 90 de minute, urmate de prelungiri), împotriva echipei Dinamo, la Bucurelști. Meciul a fost marcat de decesul, în perioada anterioară, a camerunezului Patrick Ekeng de la Dinamo, eveniment care a amânat disputarea finalei cu o săptămână.

Echipa din capitală a condus cu 2-0 prin golurile marcate de Gnohere, de la 11 metri şi Bickfalvi, dar clujenii au replicat prin Juan Carlos Ruiz şi Cristian Lopez. S-a încheiat 2-2 după 90 de minute şi nicio formaţie nu a putut încheia disputa în prelungirile de 2x15 minute, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Cele două echipe au mers „cap la cap” după primele 4 execuţii, iar la cea de-a cincea Rotariu nu l-a putut învinge pe Marc, care i-a parat şutul, în timp ce Juan Carlos Ruiz a marcat penalty-ul decisiv pentru CFR Cluj.


Formația vișinie a obţinut primul trofeu după o pauză de patru ani și în același timp cea de-a patra Cupă a României din vistieria clubului de fotbal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter