Sport

Nici capitala nu a fost cu noroc: România a pierdut şi cu Belgia în Fed Cup

Echipa de Fed Cup a României a pierdut confruntarea cu Belgia disputată în weekend în Bucureşti (1-3), după ce a cedat primele trei jocuri din cinci meciuri posibile şi va juca pentru menţinerea în Grupa Mondială II. Româncele au fost învinse și în precedentele două confruntări, cu Germania şi Cehia, la Cluj.

Irina Begu (29 WTA) a pierdut după două ore și 52 de minute, duminică, un meci foarte disputat în faţa Elisei Mertens (83 WTA) în care a avut numeroase șanse de a obține victoria, dar care a consemnat în cele din urmă triumful belgiencelor la general. Al patrulea meci de simplu nu a mai avut loc, iar jocul de dublu, câştigat de perechea Niculescu – Cîrstea, a contat doar pentru palmares.

Begu a dominat primul set în faţa lui Mertens, pe care l-a câştigat în 44 de minute cu 6-3. Deşi a avut 5-4 în setul doi, Begu nu a reușit să încline balanţa decisiv și i-a permis adversarei să revină şi să încheie setul cu 7-5. Setul 3 a fost din nou foarte disputat, cu Begu reuşind să revină de la 0-2 şi 3-5, însă tot Mertens a fost cea care s-a impus, cu scorul 7-5 şi a tranşat victoria la general în favoarea Belgiei.  


Schimbări

Ambii căpitani nejucători, Ilie Năstase – care a debutat în calitatea de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României – dar şi Dominique Monami, au făcut schimbări înaintea primului meci de simplu de duminică, Irina Begu, care s-a confruntat cu probleme medicale, înlocuind-o pe Monica Niculescu, în timp ce Mertens i-a luat locul Yaninei Wickmayer. Sâmbătă, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în două seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut în trei seturi de Sorana Cîrstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5. La dublu Sorana Cîrstea / Monica Niculescu au reuşit să le învingă cu 6-2, 6-0 pe Maryna Zanevska / Karsten Flipkens într-un meci fără miză, dar care a adus punctul de onoare României. Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Fed Cup, în timp ce România va evolua într-un baraj de menținere în Grupa Mondială II, pe 22-23 aprilie. Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Năstase în postura de căpitan nejucător al echipei României.

"Trei din trei"


Înfrângerea României cu Belgia a prima dintre ultimele 3 confruntări de Fed Cup în care tricolorele au cedat "trei din trei" jocuri, deşi adversarele anterioare stăteau mult mai bine din punct de vedere al clasamentului WTA. La întâlnirile respective a jucat în schimb şi Simona Halep (numărul 4 WTA), accidentată acum. În februarie 2016 la Cluj tricolorele au cedat în decisiv cu Cehia, scor de 2-3, adversarele, între care s-au numărul două nume din elita tenisului feminin, Karolina Pliskova şi Petra Kvitova, câştigând trofeul competiţiei. În aprilie anul trecut româncele au cedat cu Germania, 1-4, la care a jucat şi Angelique Kerber, devenită ulterior număr 1 mondial. Confruntarea a fost tranşată în meciul 4, când Andrea Petkovic, învinsă anterior de Simona Halep, a răpus-o pe Monica Niculescu.

 

Etichete: irina begu fed cup
abonare newsletter