Sport

Alibec nu îl sperie pe Miriuţă, înainte de „duelul” din Gruia: „Bun, dar nu peste Bud”

Antrenorul CFR-ului Vasile Miriuţă, nu este intimidat de noua vedetă a Stelei, Denis Alibec, înaintea meciului de deseară din Gruia, dintre echipa clujeană şi formaţia din Bucureşti.

„E un jucător bun, dar nu e mai bun decât Bud”, a comentat Miriuţă, cu privire la Alibec, în prefaţa meciului programat astăzi, duminică, de la ora 20, între CFR Cluj şi Steaua Bucureşti pe stadionul Dr Constantin Rădulescu. Întrebat dacă echipa sa îl va marca om la om pe fotbalistul Stelei, Miriuţă a declarat, zâmbind că „nu mai jucăm ca acum 20 de ani, om la om pe tot terenul”. 

Cristi Bud este al doilea golgheter al sezonului 2016-2017 din Liga 1, cu 11 goluri, în condiţiile în care Llulaku, liderul clasamentului, având 16 reuşite, a părăsit clubul Gaz Metan Mediaş şi Liga 1. De cealaltă parte, Alibec, considerat de multă lume drept cel mai bun atacant şi chiar jucător, din campionat, a bifat doar 3 goluri în actualul sezon, în condiţiile în care a fost pentru o perioadă accidentat. În sezonul precedent Alibec a fost al doilea golgheter al Ligii 1, cu 16 reuşite. De asemenea în amicalele jucate în Antalya de Steaua fotbalistul transferat de la Astra Giurgiu a marcat trei goluri, în două dintre jocuri.


Pregătiţi de „duel”

Clujenii sunt pregătiţi de derby-ul de deseară cu Steaua.  „Am arătat bine în pregătire, important este să arătăm bine şi în campionat. Vom vedea duminică seară la ora 22 dacă este un avantaj. Urmează cinci meciuri foarte importante, primul este întotdeauna cel mai important”, a declarat Miriuţă. „Nu cunosc echipa Stelei, nu am văzut niciun joc, nu ştiu formula care va începe primul 11, cât timp ne facem jocul, avem o echipă bună, un lot bun, depinde doar de noi”, a declarat Ciprian Deac, revenit în această iarnă la CFR. Căpitanul clujenilor, Mario Camora, se aşteaptă la o atmosferă de mare meci deseară. 


Peste 7.000 de oameni aşteptaţi la meci

Oficialii CFR-ului se aşteaptă la 7.000-8.000 de spectatori deseară în Gruia. Tichetele s-au pus în vânzare de joi şi mai pot fi achiziţionate şi azi de la casele de bilete ale stadionului Dr. Constantin Rădulescu, cu preţuri între 10-50 de lei, respectiv 5 lei pentru elevi în baza carnetului de elev. Una dintre persoanele care se aflau vineri la casele de bilete, crede că deşi afluenţa de spectatori va fi afectată de discuţiile pe tema numelui Stelei, vor exista fani numeroşi la meci, inclusiv suporteri ai echipei din Bucureşti, care locuiesc în Transilvania: „O să vină, steliştii din Cluj încă vin pentru Steaua. CFR-ul nu mai e ce a fost, a fost echipă bună, dar e acolo”, a spus tânărul, care a mărturisit că merge la meci pentru ambele formaţii.


Depăşiţi de Astra

Clujenii sunt obligaţi să câştige jocul din această seară, pentru a reveni pe loc de play-off. Formaţia din Cluj are 30 de puncte şi este pe locul 7 în Liga 1, fiind depăşită de Astra Giurgiu care a strâns 32 de puncte după ce s-a impus sâmbătă în etapa a 22-a cu 1-0 în faţa lui ASA Târgu-Mureş. Cu o victorie astăzi CFR egalează Dinamo, învinsă de Viitorul, cu 32 de puncte şi va ocupa locul 5, având avantajul meciului direct.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter