Sport

„Lovitură” de teatru în Gruia: CFR-ul l-a pierdut pe Bumba, care a ajuns la "concurenţă"

Mijlocaşul ofensiv Claudiu Bumba efectuează astăzi vizita medicală la Dinamo şi urmează să semneze cu gruparea roş-albă. Sportivul s-a pregătit luna trecută alături de CFR în cantonamentul din Cipru, dar transferul s-a împotmolit din cauza actelor.

Bumba a fost alături de CFR în cantonamentul din Cipru. FOTO Facebook CFR 1907 Cluj Bumba a fost alături de CFR în cantonamentul din Cipru. FOTO Facebook CFR 1907 Cluj

Claudiu Bumba (23 de ani) efectuează în această dimineaţă vizita medicală alături de juniorii lui Dinamo, conform gsp.ro, după care urmează să semneze pentru clubul de fotbal din Ştefan cel Mare. Dinamo este una din contracandidatele CFR-ului la play-off-ul Ligii 1 de fotbal (în care ajung primele şase clasate) aflându-se pe locul 5 în clasament, cu 32 de puncte, cu 2 mai multe decât formaţia din Cluj, care ocupă treapta următorul următoare după 21 de etape.

Mijlocaşul a efectuat un stagiu de pregăire între 14-28 ianuarie 2017 cu CFR Cluj, transferul său fiind ca şi realizat. Situaţia s-a complicat ulterior, întrucât fotbalistul se află în litigiu cu fostul său club, Hapoel Tel Aviv. Fotbalistul şi-a reziliat unilateral contractul cu formaţia din Israel; chiar dacă fosta lui echipă îi solicită 2 milioane de dolari, jucătorul este optimist că va primi o decizie favorabilă din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).


CFR nu a părut să fie dispusă să îşi asume riscuri, astfel Claudiu Bumba s-a înţeles joi seară cu Dinamo şi va semna un contract pe 3 ani jumătate, urmând să câştige aproximativ 6.500 de euro pe lună, conform presei sportive centrale.

Situaţie misterioasă

Chiar dacă preşedintele echipei clujene, Iuliu Murşean, a încercat să explice motivul birocratic pentru care Bumba nu a fost transferat în cele din urmă de CFR situaţia poate fi considerată uşor stranie, mai ales că fotbalistul ajunge tot la un club de Liga 1, supus exact aceloraşi reguli în privinţaa transfeurilor şi a utilizării jucătorilor.


"E o problemă de acte, care m-a făcut să fiu prudent și chiar mă doare că a renunțat. Bumba este un băiat extraordinar și un fotbalist foarte bun. Era un mare câștig pentru noi. E un risc oricine îl ia, dar vă spun că riscul este de maximum 10%. Noi n-am vrut însă să riscăm", a relatat Iuliu Mureșan, la Digi Sport.

Ionel Dănciulescu, din conducerea lui Dinamo, a fost puţin mai explicit, lăsând de înţeles că a fost şi alegerea jucătorului: "Bumba este un jucător pe care l-am dorit foarte mult! El este un jucător de echipă națională și sunt convins că ne va ajuta foarte mult în acest sezon, iar cu ajutorul lui putem să ne atingem obiectivele. A refuzat alte oferte și a decis să vină la Dinamo! Nu ne vom opri aici, veți vedea că o să urmeze și alte transferuri în următoarele zile", a explicat el la Digi.


A jucat în amicale

Fotbalistul a efectuat vizita medicală la CFR în ianuarie şi a evoluat în trei amicale în cantonamentul din Cipru, dar nu a primit „cartea verde” care să-i permită să evolueze pentru o altă echipă după Hapoel. Sportivul speră că până la rezolvarea litigiului său va obţine un act de muncă provizoriu.

Jucătorul născut la Baia Mare a evoluat pentru reprezentativele de tineret ale României, bifând trei prezențe și pentru echipa mare, în partide amicale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter