Sport

Potaissa Turda s-a calificat dramatic în Final Four-ul Cupei României

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda s-a calificat dramatic, marţi seară, în Final 4-ul Cupei României după ce a câştigat la un gol diferenţă meciul cu Poli Timişoara, 26-25.

FOTO Arhivă / turdanews.net FOTO Arhivă / turdanews.net

Primele 30 de minute au fost echilibrate, dar turdenii au reuşit să îşi asigure o distanţă de două goluri 15-13 la pauză. Echipa lui Horaţiu Gal a început perfect repriza a doua şi s-a desprins la 19-14 în minutul 38, transmite Digi Sport.

Timişorenii au avut în portarul Savic un „înger păzitor” care a apărat 3 atuncări de la 7 metri şi a pus umărul decisiv la revenirea formaţiei de pe Bega. Oaspeţii au egalat cu mai bine de 10 minute înainte de final, unul „incendiar”, în care Cristian Adomnicăi, 35 de ani, unul din remarcaţii jocului, a marcat golul victoriei. "Ne bucurăm că ne-am calificat. ăsta e sportul, te detaşezi, mai revin adversarii pe un fond de relaxae. Însă ne bucurăm că am reuşit să câştigăm în final", a explicat Adominicăi, după meci, conform sursei citate.


Echipa din Timisoara a acuzat arbitrajul si neacordarea unui 7 metri in ultimele secunde. Portarul formaţiei din judeţul Cluj, Tenghea, i-a trimis pe cei de la Potaissa în Final 4-ul Cupei Romaniei cu o intervenţie la ultima fază a meciului.

În Final 4 s-a mai calficat echipa CSM Bucureşti care a învins tot marţi AHC Dunărea Călăraşi cu 26-25 în deplasare. Astăzi vor fi stabilite celelalte două echipe calificate, în urma meciurilor HC Dobrogea Sud – Hc Odorhei şi Dinamo Bucureşti – CSA Steaua Bucureşti.


Potaissa Turda se află pe locul 4 în clasamentul campionatului, cu 34 de puncte. Lider este Dinamo, cu 41 de puncte obţinute.

Ultimele Stiri
abonare newsletter