Sport

U-BT Cluj a reuşit a doua victorie din sezon cu Steaua

U-Banca Transilvania a reuşit a doua victorie din sezonul regulat în faţa Stelei, duminică seară, în faţa a aproximativ 6.000 de spectatori la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, scor 85-68. Clujenii rămân liderii Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Adamović a reuşit un duble-double, 19 puncte şi 11 pase deciside. FOTO u-bt.ro Adamović a reuşit un duble-double, 19 puncte şi 11 pase deciside. FOTO u-bt.ro

 

U-Banca Transilvania a câştigat convingător derby-ul Ligii Naţionale cu Steaua CSM EximBank, în faţa a 6.000 de spectatori care au fost prezenţi duminică seară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Meciul din etapa a 18-a din campionat a început sub semnul echilibrului, cu echipa clujeană la cârmă. Elevii lui Mihai Silvăşan şi-au adjudecat primul sfert cu 24-19 şi pe cel de-al doilea cu 22-17 astfel că au avut un ecart de aproape 20 de puncte la pauză. După reluare steliştii au forţat revenirea, 18-15 în sfertul trei, dar tot formaţiaa gazdă a avut ultimul cuvânt încheind sfertul 4 cu 24-14.  U-Banca Transilvania - Steaua CSM EximBank 85-68 (24-19, 22-17, 15-18, 24-14). Marcatorii clujenilor au fost: Dykes 23 de puncte şi 9 recuperări, Barro 19, Adamović 13 şi 11  pase decisive (double-double), Török 12, Rašić 7, Moldoveanu 6, Tudor Gheorghe 3, Jucan 2.


“Mă bucur pentru băieţi”

"Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm, mai ales pentru băieţi mă bucur, au depus un efort foarte mare şi au reşit, indiferent de problemele pe care le-am avut în timpul meciului, să fie cu un pas înaintea adversarului. E un meci de campionat mai puţin important pentru clasament, căci urmează grupa 1-6 în care vom mai juca de două ori cu ei, însă e un meci important mai ales pentru moralul băieţilor”, a declarat Mihai Silvăşan ulterior jocului. “Am arătat că suntem uniţi împotriva unei echipe bune a campionatului, am jucat intens. Le mulţumim fanilor că au venit să ne susţină, cred că a fost un număr record de spectatori şi îi aşteptăm să vină la fel de mulţi şi în continuare, să ne ajute să câştigăm. Mai avem meciuri dificile în această fază a campionatului, avem o deplasare grea la Craiova, jucăm cu Oradea, deci nu este nimic clar, trebuie să ne menţinem concentrarea. Trebuie să avem grijă cum ne recuperăm, cum ne antrenăm, să ne bucurăm doar la final, după ce tragem linie”, a conchis el.

“Atmosferă excelentă”

Kyndall Dykes, cel mai bun marcator al clujenilor, s-a arătat încântat de atmosferă: “Ştiam că va fi un meci greu, se întâlesc echipele din vârful clasamentului, aşa că am luptat din greu şi am reuşit să învingem. A fost o atmosferă excelentă, fanii au venit în număr mare şi ne-au împins de la spate, au făcut ca lucurile să fie mai uşoare, mingile au intrat mai lejer în coş. Avem de tras în continuare pentru că, fiind lideri, cu toţii vor să ne învingă şi asta ne face să fim atenţi la orice adversar”, a explicat el.


Liderii Ligii Naţionale

U-BT rămâne liderul Ligii Naţionale de Baschet Masculin, cu 30 de puncte în clasamentul provizoriu, fiind urmată de Steaua, cu 28 de puncte. Pe locul 3 este BCU Sibiu, cu acelaşi număr de puncte, 28. Clujenii s-au impus şi în tur, la Steaua, cu 95-84 în etapa a 7-a din campionat. Pentru elevii lui Silvăşan urmează deplasare la SCM U Craiova în 1 februarie, în etapa cu numărul 19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter