Sport

Doi campioni olimpici de la Rio, aşeptaţi la Europenele de Gimnastică de la Cluj

Organizatorii Campionatelor Europene Individuale de Gimnastică Artistică din 2017 aşteaptă în aprilie la Cluj doi dintre campionii olimpici de la Rio 2016.

Ucraineanul Oleg Verneaiev, campion olimpic la paralele la Rio, se numără printre gimnaştii aşteptaţi la Europenele de la Cluj Ucraineanul Oleg Verneaiev, campion olimpic la paralele la Rio, se numără printre gimnaştii aşteptaţi la Europenele de la Cluj

Aproape 300 de sportivi, 178 la masculin şi 119 la feminin, sunt aşteptaţi între 19-23 aprilie 2017 la Campionatele Europene Individuale de Gimnastică Artistică, găzduite de Cluj-Napoca între 19. Organizatorii întrecerii aşteaptă la start mai mulţi medaliaţi olimpici la Olimpiada de la Rio din 2016, între care şi doi campioni olimpici, ucraineanul Oleg Verneaiev şi britanicul Max Whitlock.

Organizatorii au postat pe site-ul oficial al Campionatelor Europene Individuale o listă care anticipează numele prezente la start, în condiţiile în care Federaţiile de Specialitate au transmis până acum doar înscrierile numerice, nu şi nominalizările sportivilor.


Cu mai puţin de 90 de zile până la debutul celei de a 7-a ediţii a Campionatelor Europene Individuale de Gimnastică Artistică, programate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca între 19 – 23 aprilie 2017, Federaţiile de specialitate au confirmat prezenţa a 297 de gimnaste şi gimnaşti (178 masculin – 119 feminin) din 37 de ţări, anunţă site-ul oficial al competiţiei. Sportivii vor concura pentru 12 titluri individuale (7 masculin – 5 feminin), fiind primul mare concurs al gimnasticii artistice europene din noul ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Din 2004, întrecerile europene pe echipe au loc în alt an decât cele individuale. Gimnaştilor şi gimnastelor aşteptaţi la Cluj li se vor adăuga aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali. Federaţiile de specialitate au anunţat până acum numărul de sportivi pe care îl vor delega la competiţiei, nu însă şi nominalizările, informează sursa citată.

Verneaiev şi Whitlock, aşteptaţi la start

Mai mulţi campioni şi medaliaţi olimpici sau la Campionatele mondiale şi europene anterioare nu se vor regăsi la start, însă chiar şi aşa, gimnaşti importanţi sunt aşteptaţi la Cluj. Cele mai sonore nume ale căror prezenţă este anticipată la Europenele individuale de la Sala Polivalentă sunt campionul olimpic, mondial şi european Oleg Verneaiev (din Ucraina) campion olimpic la paralele şi al doilea la individual compus la Olimpiada din 2016, respectiv Max Whitlock (din Marea Britanie), campion olimpic la cal cu mânere şi sol şi medaliat cu bronz la individual compus la Jocurile Olimpice de la Rio. Britanicul Nile Wilson, bronz la bară fixă la Olimpiadă, este aşteptat şi el la start. Pentru tricolori ar urma să concureze Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Marius Berbecar, Cristian Băţaga, Laurenţiu Nistor.


Medaliate la Rio

Dintre medaliatele de la Rio sunt aşteptate la Cluj Angelina Melnikova şi Seda Tutkhalyan, componente ale echipei Rusiei care a obţinut argintul pe echipe şi Amy Tinkler, medalie de bronz la sol. Marine Boyer, a 4-a în finala de bârnă de la Olimpiada din 2016 ar putea ajunge şi ea la Cluj. România se va baza, probabil, pe Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică la Atena în 2004, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian, Ioana Crişan si Carmen Ghiciuc, ultimele la primul an de seniorat. Până acum, cu un număr complet de prezenţe (6 masculin, 4 feminin) s-au înscris Austria, Spania, Finlanda, M. Britanie, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Elveţia, Turcia, Ucraina.

La Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj va fi prezentă şi fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, care se va implica în organizare, conform reprezentanţilor Sălii Polivelante clujene.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter