Sport

Alba (Fehérvár) rămâne o „bilă neagră” pentru U-BT, care a încasat a treia înfrângere consecutivă în faţa maghiarilor

U-Banca Transilvania a pierdut miercuri seară, la Cluj, pentru a treia oară în acest sezon, în fața maghiarilor de la Alba Fehérvár (81-86), în etapa a patra din Grrupa O a FIBA Europe Cup la baschet masculin.

FOTO fiba.com FOTO fiba.com

Au pierdut pe final

Meciul jucat la Sala Polivalentă a fost unul echilibrat, în care clujenii conduceau cu 7 puncte la jumătatea ultimului sfert şi cu 5 puncte cu aproximativ 2 minute înainte de final. Pentru maghiari a urmat însă un forcing cu 8 puncte bifate fără ca gazdele să marcheze vreunul, după care oaspeţii au mai reuşit alte 4 puncte până la încheiere, Farr şi Lorant fiind principalele „guri de tun”. Gazdele au întrerupt seria Albei cu doar 2 puncte în ultimele 2 minute, astfel că meciul s-a încheiat cu 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23) în favoarea echipei din Ungaria.  

Pentru U-BT este a treia înfrângere consecutivă în faţa Albei Fehérvár, după cele din manşa tur a meciului din grupă, respectiv partida de la turneul amical Cluj City Cup din 2016.


Pe locul doi

U-Banca Transilvania acumulează a doua înfrângere în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup şi se clasează pe locul secund, în urma maghiarilor de la Alba, dar în fața francezilor de la Pau Orthez, care au pierdut surprinzător în faţa BK Pardubice. Ultimele două jocuri, cu Pau Orthez și cu Pardubice, ambele în deplasare, sunt vitale pentru calificarea în fazele eliminatorii ale competiției.
În optimile Europe Cup se califică ocupantele locurilor 1 din cele 6 grupe plus cele mai bune 2 echipe de pe locurile 2, la care se adaugă 8 formaţii eliminate din grupele Basketball Champions League.

"Înfrângere foarte dureroasă"


Cei mai buni marcatori de la U-BT au fost Pustozvonov 23 de puncte, Rašić 17 şi 6 pase decisive, Adamović 15 şi 6 pd, Dykes 13 şi 6 recuperări. De la oaspeţi Lorant a încheiat cu 19 puncte, în timp ce Edwards a înscris 16, Taylor 13 şi Farr 12. 

”O înfrângere foarte dureroasă pentru noi, ne doream foarte mult să învingem, ca să avem șanse mai mari de calificare mai departe. Avem în continuare șanse teoretice, nu vom ceda nicio clipă, trebuie să câștigăm în Franța și în Cehia și ne vom lupta pentru asta. Îmi pare rău că am pierdut în fața propriilor suporteri...”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan după meci.4


”Ne-am pregătit pentru acest joc toată săptămâna, știam ce joacă această echipă, i-am întâlnit deja de două ori și ne-au învins de fiecare dată. Știam că joacă foarte fizic, mai ales în privința recuperărilor, că le place tranziția ofensivă... Ne-au dominat la recuperări, aici cred că s-a făcut diferența”, a punctat şi Maksym Pustozvonov, cel mai bun marcator al clujenilor în jocul de miercuri.

U-Banca Transilvania întâlneşte sâmbătă, de la ora 20, la Sala Polivalentă, CSU Sibiu, în „derby-ul Transilvaniei”, în etapa a 16-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter