Sport

U-BT forţează calificarea în optimile Europe Cup: „Este doar primul hop”

U-Banca Transilvania joacă astăzi Alba Fehérvár, în debutul manşelor retur din grupa O a FIBA Europe Cup la baschet masculin. "Este primul hop pentru calificarea mai departe", spune antrenorul Mihai Silvăşan.

FOTO Arhivă / Şandor Manases FOTO Arhivă / Şandor Manases

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania dă piept astăzi, la ora 20, la Sala Polivalentă din Cluj cu formaţia maghiară Alba Fehérvár, în ceea ce poate reprezenta primul pas pentru calificarea în faza eliminatorie a FIBA Europe Cup. În tur echipa maghiară s-a impus pe teren propriu.

Jocul este cel de-al patrulea pe care clujenii îl dispută în grupa O a competiţiei şi primul dintre manşele retur. Baschetbaliştii antrenaţi de Mihai Silvăşan au fost învinşi în tur de formaţia maghiară Alba Fehérvár cu 92-83 dar au câştigat în schimb partidele cu Pau Orthez (79-69) şi BK Pardubice (84-67), ambele la Cluj. Cu 5 puncte în clasament, la fel ca Alba şi Pau Orthez, clujenii speră la calificarea în optimi. Acolo vor ajunge ocupantele locului 1 din cele 6 grupe, plus cele mai bine clasate  2 echipe de pe locul 2 şi 8 cluburi venite din Basketball Champions League.


“Trebuie să câştigăm”

Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvăşan, crede că echipa sa se poate impune astăzi: „Este un meci foarte important pentru noi, dacă vrem să ne păstrăm șansele de calificare în FIBA Europe Cup, un joc pe care trebuie să îl câștigăm. Jucăm cu o echipă foarte puternică, atletică, care e în top în această competiție la recuperări ofensive, trebuie să avem mare grijă de acest aspect și să dăm tot ce avem mai bun din noi ca să nu le dăm șanse ușoare de a înscrie. Ne-am mai întâlnit de două ori cu ei în acest sezon, într-un meci amical și în meciul tur, îi cunoaștem foarte bine, știm ce joacă, însă, repet, va fi o chestiune de luptă și sper că băieții au înțeles asta și vor da totul pentru a câștiga”, a declarat Mihai Silvăşan, prefaţând meciul.

Primul hop pentru calificare

Silvăşan mizează pe stăpânirea de sine a elevilor lui şi subliniază că meciul cu Alba este doar primul hop pentru calificarea mai departe: „Urmează un meci, așadar, foarte greu, e o presiune, cea a victoriei, care ne apasă și sper să facem față, avem jucători maturi din acest punct de vedere, care știu să gestioneze acest gen de meciuri, dar vom vedea la ora meciului care va fi deznodământul. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci pe care îl mai avem de disputat, iar primul hop este mâine (astăzi, n.red.), cu Alba. Noi mergem în fiecare meci doar la victorie, iar dacă avem șansa să ne batem pentru locul 1 în grupă, o vom face!”, a detaliat Silvăşan.


"Baschetul românesc a crescut"

În condiţiile în care campioana României, CSM Oradea, evoluează în grupele Basketball Champions League, iar BC Mureş şi U-BT s-au calificat în faza a doua a grupelor în Fiba Europe Cup, Silvăşan crede că baschetul românesc s-a dezvoltat în ultimii ani. „Cred că a crescut baschetul românesc, avem trei echipe care joacă în ianuarie-februarie în Europa, e un lucru pozitiv și nu pot decât să mă bucur. Sunt fericit că și noi suntem în acest grup de echipe, într-adevăr, cupele europene sunt unul dintre obiectivele noastre, însă principalul obiectiv rămâne câștigarea campionatului și a Cupei României. Însă noi intrăm în fiecare meci doar cu gândul la victorie, așa că, dacă putem să câștigăm această cupă europeană, de ce să nu o facem? Bineînțeles, sunt adversari puternici, din campionate mult mai puternice ca al nostru, însă mentalitatea acestui club și a mea este să intrăm la fiecare meci doar cu gândul la victorie și să dăm tot ce se poate pentru a o obține”, a conchis Silvăşan.

Cum îţi iei bilet

Biletele la meciul U-Banca Transilvania - Alba Fehervar costă 20 de lei, iar elevii, respectiv studenții posesori de card Omnipass și posesorii de card Beard Brothers plătesc 10 lei. Tichetele se pot cumpăra de la casele Sălii Polivalente între orele 16-18 sau de  pe bilete.polivalentacluj.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter